Győzelem

2024.01.01. 18:00

A Jankovich diákjai elsők lettek a "gpsz" informatikai csapatversenyen

Körmendi Erzsébet

A DSZC Rudas Közgazdasági Technikum és Kollégium ebben az évben is megrendezte a hagyományos "gpsz" informatikai csapatversenyt a dunaújvárosi és körzeti általános iskoláknak. A megmérettetésen a feladatok között a megszokott módon: szövegszerkesztés, táblázatkezelés, Scratch programozás és az informatika világából 25 villámkérdést tartalmazó Kahoot! teszt szerepelt. Ez a verseny a résztvevők tárgyi tudása mellett kreativitásukat és sebességüket is próbára tette.

Idén tizenöt, három fős csapat nevezett erre a viadalra. A Rácalmási Jankovich Miklós Általános Iskolát egyetlen csapat képviselte a megmérettetésen, amelynek tagjai: Szalai Zsombor (8.b), Simon Péter (7.b) és Hegedűs Levente (7.b) volt. 

Szalai Zsombor már tavaly is részt vett ezen a versenyen, de akkor csak az ötödik helyezést tudták elérni az akkori csapattársaival. Zsombor nagyon készült az idei versenyre, és maga mellé állította Simon Pétert, akivel már versenyeztek együtt és harmadikként pedig Hegedűs Leventét. Feladataikat pontosan és nagyon gyorsan tudták megoldani, a Kahoot! tesztet pedig nagy pontkülönbséggel nyerték meg, így ők lettek idén az első helyezettek.

Felkészítő tanáraik: Wernerné Galkovics Rita és Kajó Zoltán.

A Jankovich-iskola győztes csapata
Fotó: Jankovich-iskola

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában