Valéta szakestély

2023.12.19. 08:00

„Város, város, Dunaújváros, Te vagy az oka mindennek!”

Mindenki felöltötte magára legszebb gúnyáját és elhozta magával a legékesebb felszólalását 2023. december 9-én. Ezzel az invitáczióval várta vendégeit a Dunaújvárosi Valéta Bizottság (DVB) a bAlekkeresztelő Szakestélyre, olvashatjuk a Dunaújvárosi Egyetem honlapján.

Duol.hu

A frissen keresztelt dunaújvárosi bAlekok

Forrás: uniduna.hu

A selmeci hagyományokat ápoló egyetemi közösségekben (vagyis az Akadémia utódintézményeiben Miskolcon, Sopronban, Székesfehérvárott és Dunaújvárosban) minden őszi félévben tartanak balekoktatást. Az egyetemre frissen felvett egyetemi polgárok itt megismerhetik az Akadémia történetét, a hagyományokat és a hozzájuk kapcsolódó szokásrendszert – írja az egyetem honlapja.

Ez idén sem történt máshogy, az első éves hallgatók 10 héten át mérettették meg magukat az úgynevezett bAlek okításokon, daltanokon és még a szorgalmi időszakban, a balekvizsgán bizonyíthatták tudásukat. A két napos írásbeli és szóbeli vizsgán az akkor még pogány hallgatók a sikeres vizsga megtétele után megkapták életük első invitácziós céduláját. Így jöhetett el az a nap, amikor megrendezésre került a bAlekkeresztelő Szakestély. A keresztelő meghatározó fordulat az elsőévesek életében, hivatalosan is megköttettek az életre szóló balek-Firma kapcsolatok.

Az eseményen több, mint százan voltak jelen és a legnagyobb örömünkre idén a DVB közel 40 balekot keresztelhetett meg (levelezős hallgatókkal együtt). Ettől a naptól kezdve ők mindannyian Selmeci diákok.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában