Közösségépítés

2023.12.26. 12:30

Van-e örömtelibb dolog, mint egy gyermek megajándékozása?

A címben feltett kérdésre a válasz nagyon egyszerű: a sok gyermek megajándékozása valószínűleg még nagyobb örömöt okozhat. Ezt a megoldást választotta a daruszentmiklósiak közössége a karácsony előtt.

Balogh Tamás

A kicsik szép műsora

Fotó: A szerző

Nagyon szépen feldíszített karácsonyfa várta a falubelieket
Fotó: Balogh Tamás

Csuda szép este volt

A naptári év zárására a gyermekek főszereplésével egy nagyszerű rendezvényt hoztak létre a helyi Klebersberg Kúriában és azt körbeölelő parkban. A parányi színpadon a helyi óvodások és az általános iskolások felszabadult jókedvükben mutatták be a műsorukat. Az érdeklődésre jellemző, hogy a talpalatnyi állóhelyek is elfogytak, és a kezdési időpontra érkezők is csak az udvarról hallhatták a műsort. Utána viszont valamennyien jól megfértek az udvaron, és nem siettek haza a kellemes időben rendezett piknikről.

Rauf Norbert, Daruszentmiklós polgármestere
Fotó: Balogh Tamás

 

Ez is egy közösségépítő esemény volt

Rauf Norbet polgármester nyilatkozatából idézek:

-Bizakodtunk abban, hogy az ebben emelkedett hangulatban senki sem fog a műsor és az ajándékozás után egyből haza sietni. Éppen ezért egy szolíd vendéglátással, forró teával és borral, valamit finom pogácsával vártuk a falu lakóit, amit jó néhányan a saját készítésű finomságaikkal egészítették ki. Ezért aztán mindenki a kialakult kellemes, meghitt hangulatban szívesen mesélte el itt a szabadban a történeteit, és ezt a kis kínálatunkat pedig kedvükre, mind elfogyasztották! Minden a terveink szerint alakult és az évet hivatalosan ezzel a kellemes élménnyel zártuk.

Sziliné Czeiner Renáta
Fotó: Balogh Tamás

A piknikünk is jól sikerült

Sziliné Czeiner Renáta a Kisszentmiklós Daruhegy Alapítvány elnöke elmondta:

-Ezen a napon a Falukarácsonyt ünnepeltük. Nagy örömünkre sok gyermek, a családjaik és érdeklődő jelent meg. Igyekeztünk folytatni a helyi hagyományunkat és a kicsiket ajándékokkal vártuk. Ezeket az Önkormányzat és az Alapítvány közösen vásárolta meg.

A kisebbeknek LEGO-val és kirakós játékokkal, a nagyobbaknak  Bluetooth-os hangszórókkal kedveskedtünk. Figyeltem a boldogan csillogó szemüket és az elcsíphető szavaikat, úgy érezem, hogy a kedvük szerint választottunk. Külön örömünk, hogy az idelátogató felnőttek szívesen maradtak velünk itt az udvaron is.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában