Évzáró és évindító

2023.12.28. 11:30

Még élhetőbb, modernebb lesz Perkáta

Oláh István, Perkáta polgármestere értékelte az elmúlt esztendőt és bizakodva tekint a jövőbe. Mint mondta összességében elégedett az eltelt időszak eredményeivel, az elnyert pályázatokkal.

Szentes Kitti

Adventi vásár Perkátán

Fotó: Szentes Kitti

– Az elmúlt évben benyújtott nyertes pályázatok között volt az önkormányzati épületek energetikai korszerűsítése, Belterületi közutak fejlesztése, valamint Helyi egészségügyi és szociális infrastruktúra fejlesztése Perkátán, illetve Élhető települések című projekt is. Ezekhez jött idén a Magyar Falu Program keretében elnyert több mint 24 millió forintos pályázat, melyet a Szent István utca egy részének (Mária utca, Liszt Ferenc utca közötti szakasz) aszfaltozására fog fordítani az önkormányzat. Ezen pályázatok jövő év tavaszán kerülnek megvalósításra – mondja Oláh István. Hozzátéve:

Oláh István
Fotó: Szentes Kitti

–  Ezen pályázatok több száz millió forintos beruházások is egyben, melyekkel még élhetőbb, modernebb lesz Perkáta. A település visszafordíthatatlanul elindult egy olyan úton, ahol csak előre lehet menni, hátrahagyva a múlt hátráltató tényezőit. 

A lakosság körében talán a legjobban várt dolog a bekötő út felmaratása volt, mely december közepén meg is valósult, valamint a településen belül több helyre KRESZ táblák kerültek ki. Elősegítve a biztonságos közlekedést, mind az autósok, mind a gyalogosok számára – folytatja Oláh István. 

Fotó: Szentes Kitti

A jövőre vonatkozó terveiket is vázolta Oláh István, a falu első embere. Aki pozitívan tekint a település jövőjére. 

  • Terveink között szerepel a Faluház felújítása, energetikai korszerűsítése. Szeretnénk az összes utcát por mentesíteni, a felmart bekötőutat újra aszfaltozni, a helyközi busz vonalának a felújítása, a temető parkolójának a bővítése, az ottani világítás korszerűsítése, új energiatakarékos lámpatestek kihelyezése. A település közbiztonságának a javítása is napirenden van, térfigyelő kamerarendszer kiépítését szeretnénk. Valamint a helyi rendezvények általában a sportpálya mellé összpontosulnak, ezért a sportházat szeretnénk felújítani, modernizálni. Ezekhez nagyon magas összegű anyagi támogatásra van szükség ezért folyamatosan monitorozzuk a megfelelő pályázati lehetőségéket, hogy a jövőben még élhetőbb településsé váljon Perkáta – mondja Oláh István. 

– Meghatározóak a település életében a különböző programok, melyek óriási közösségépítő szereppel bírnak – folytatja a polgármester. – Ide tartozik az immár hagyománnyá vált tél végi böllér verseny, a nyár eleji lovasnap, az őszi szüreti felvonulás és a téli adventi időszak meghatározó eseménye a traktoros felvonulás és a karácsonyi forgatag kirakodóvásárral. Népszerű rendezvényei ezek Perkátának, a célunk az, hogy minél többen látogassanak ki az eseményekre és beszélgessenek egymással. Ha csak ezen napokra is, de tegyék félre az ellentéteket és nyitott szívvel álljanak egymáshoz – zárja gondolatait Oláh István Perkáta polgármestere. 

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában