Állatbarát

2023.12.31. 08:00

Másutt tűzijátékozzanak, legyenek tekintettel az állatkert lakóira!

Körmendi Erzsébet

Eper Márton és Eper Roland, az Előszállási Egzotikus Állatpark tulajdonosai

Fotó: Balogh Tamás

Az Előszállási Egzotikus Állatpark tulajdonosai, Eper Roland és Eper Márton  a múlt szilveszterkor is nagyon aggódtak azon, hogy a tűzijáték hangjától megriadnak az állatkert lakói és esetleg baj lehet. Roland tavaly elmesélte, hogy az azt megelőző évben az állatparkban töltötte az éjfélt, mert megviselt minden állatot a tűzijátékozás, annak éles hangja, a durrogás és az azt kísérő erős fényjelenség nagyon felzaklatta az állatokat, az emuk voltak a leginkább stresszesek, de a bölények, a szarvasok is megrémültek. Szerencsére kisebb sérülésekkel megúszták ezt az éjszakát. 

A bölényeket két évvel ezelőtt, szilveszterkor nagyon megviselte a tűzitájékozás
Fotó: Balogh Tamás

Közzétettük a kérésüket, és láss csodát: tavaly szilveszterkor egyetlen tűzijátékot sem lőttek fel Előszálláson az állatkert közelében, de talán az egész településen sem. Talán azért, mert tekintettel voltak az emberek az állatokra.

Most, szilveszterkor Eper Roland és Márton ismételten nagyon szépen kérik az állatkertjük környékén lakókat: "Ha van lehetőségük rá, akkor mellőzzék a tűzijátékot, esetleg másik helyszínre tervezve élvezzék a szilveszteri mulatságnak ezt a részét, mert az állatok nagyon érzékenyek ezekre a zajokra. Ezek az állatok nagyon fontosak számunkra, családtagként szeretjük őket, huszonnégy órában gondoskodunk róluk az év minden napján."

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában