Karácsonyi szeretetvendégség

2023.12.19. 18:00

Ezer adag étellel várták a rászorulókat a mozinál

Igazán szívmelengető eseménnyel kedveskedtek a nehéz sorsú embertársaknak kedden délután a mozi előtti téren, az ünnep jegyében szeretetvendégségbe hívták őket.

Molnár Emese

Fotó: LI

A Fejér Vármegyei Önkormányzat, a Fidesz Fejér 04. választókerületi szervezet és a Jövő Új-Városáért Egyesület (JUVE) a karácsonyi ünnepek alkalmából ismét gondolt a rászorulókra. A december 19-én 15 órára meghirdetett ételosztáson elsőként dr. Molnár Krisztián, a Fejér Vármegyei Önkormányzat elnöke és dr. Mészáros Lajos, térségünk országgyűlési képviselője üdvözölte a vendégeket, s egyúttal megköszönte mindazok munkáját, hozzájárulását, amellyel megvalósulhatott a jótékonysági akció.

Az ételosztás ünnepélyességét emelte, hogy személyesen is eljött főtisztelendő Spányi Antal megyéspüspök, valamint Kovács István görögkatolikus parókus, Stermeczki András evangélikus lelkész és Czeglédi Péter Pál református lelkész is.

Fotó: LI

Spányi Antal arról szólt az egybegyűlteknek, hogy a karácsony egy olyan ünnep, amely minden ember szívét megérinti. Isten szereti az embert, amelyet meg is mutatott nekünk Krisztus születésével. Ez az ünnep nemcsak a belső érzéseinkről szól, hanem meg kell tapasztalnunk az egymás iránti szeretetet is, éppen ezért arra biztatta a megyéspüspök a vendégeket, hogy fogadják jó szívvel ezt a segítséget, legyen az öröm és boldogság forrása az irántuk mutatott segíteni akarás.

Czeglédi Péter Pál emlékeztetett arra, hogy Jézus a megannyi példás cselekedetei között az éhezőkre is gondolt. Ám nemcsak testünket kell táplálni, hanem a lelkünket is. Krisztus azért érkezett, hogy megtöltse a szíveket, Isten ezzel adott táplálékot a világnak, s ebből az isteni szeretetből a templomokban mindig fogyaszthatunk.

Stermeczki András hangsúlyozta, bármilyen nyomorúságunk is van, sose felejtsük a hit erejét, hogy Isten mindent elrendez majd, szeretettel ölel magához bennünket.

Fotó: LI

Az ünnepi gondolatokat követően a rácalmási Glória kamarakórus énekelt az eseményen, és megkezdték az ételek kiosztását. A Family-Diner Kft. jóvoltából mintegy ezer adag székelykáposztával várták a rászorulókat (helyben fogyaszthatták el, de készültek elviteles dobozokba kiszedve is), ezen kívül négyszáz-négyszáz darab krémtúróval és gyümölccsel is szolgáltak a vendégeknek, forró teával egyetemben.

Bükki Miklós, a JUVE elnöke elmondta, sok önkéntes segített a jótékonysági esemény sikeres megvalósítása érdekében, így többek közt a Magyar Mentőszolgálat Alapítvány és diákok is, akik a rendezvény helyszínén a sátor felállításán ügyeskedtek.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában