Verseny

2023.12.07. 11:00

Döntős a Lorántffy iskola csapata

Szente Patrícia Andrea

Forrás: Lorántffy-iskola

Büszkén osztotta meg a hírt közösségi-oldalán a Dunaújvárosi SZC Lorántffy Zsuzsanna Technikum és Kollégium arról, hogy az iskola 9. évfolyamos diákjai közül öt csapat jelentkezett a Széchenyi István Gimnázium jubileumi tanévében is megrendezett Baky Ágnes városi és régiós matematika versenyére. Mint arról a technikum beszámolt, a háromfős csapatok kétfordulós megmérettetésen bizonyíthatták matematikai képességeiket. Az első fordulón 60 perc alatt kellett megoldaniuk egy online feladatsort, míg a következő fordulóban már kifejtős feladatok okoztak kisebb-nagyobb fejtörést a tanulóknak, ezek megoldásait a megadott e-mail címre kellett feltölteniük.

A Lorántffy iskola Vegyészek szövetsége nevű csapata a versenyen kimagaslóan teljesített, így a két forduló összesítése alapján bekerült a legjobb nyolc csapat közé. A 9/1 osztályos Király Norbert, Májer Beáta, Pischek Tamara triója tehát december 8-án, pénteken vehet majd részt a végső összecsapáson.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában