Beázott, emiatt muszáj

2023.12.19. 13:00

Bezáratta a 300 éves adonyi templomot az Örökségvédelmi Hivatal

Be kellett zárni az adonyi Sarlós Nagyboldogasszony Plébániatemplomot - a hírt az adonyi plébánia osztotta meg a közösségi felületén. A miséket a megszokott rendben, új helyszínen tartják.

Duol.hu

Lauber István az egyházi zászlókról és a templom harangjairól tartott előadást advent második hétvégéjén a templomban

Fotó: Agárdy Csaba

Nemrég még örömteli eseményről számolhattunk be az adonyi Sarlós Nagyboldogasszony Plébániatemplomról. a duol.hu-n és a Dunaújvárosi Hírlapban: az adventi vásár keretében  egy sétára és egy betlemes játékra várta az érdeklődőket december 9-én, advent második vasárnapjának előestéjén. "Mivel idén ünnepli a templom  a 300 századik születésnapját, egész évben különböző programokkal várták a hívőket és a nem  hívőket. Egy munkacsoport alakult azért, hogy méltóképpen  megünnepeljék az évfordulót. Králl Gabriella vezetésével megmozdult a városban az egyházi élet. A templom történetéről  — Takács Krisztina és Rózsafi János jegyzi — könyvet adtak ki, amit minden adonyi család ingyen megkapott. Valamint készült egy film is, amit a YouTube csatornán lehet megtekinteni."

Két hete még betlehemes játékot láthattunk a templomban, amely most kényszerűségből bezárta kapuit a hívők előtt
Fotó: Agárdy Csaba

Ezzel szemben, most, karácsony hetében szomorú hírről értesültünk: a Sarlós Nagyboldogasszony Plébániatemplom egy időre bezárta kapuit a hívek előtt. A döntésről közösségi felületén adott tájékoztatást a plébánia: „Szomorú szívvel tájékoztatunk mindenkit, hogy december 15-i dátummal az Örökségvédelmi Hivatal bezáratta az adonyi Sarlós Boldogasszony Templomot, mert a tetőszerkezet életveszélyes.”

A miséket a Bálint Ágnes Művelődési Ház és Könyvtárban tartják meg a tetőfelújítás ideje alatt. A szentmisék rendje és ideje ez idő alatt is változatlan marad. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában