Kis labdarúgók

2023.12.05. 07:00

A Margaréta tagóvoda szépen virágzott az Ovi Foci meccsein - galériával

Befejeződött az Ovi Foci idei sorozata. Az utolsó állomás az egykori Gárdonyi iskola, a mai Szent Pantaleimon Görögkatolikus Óvoda, Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola tornatermében mérték össze erejüket a kicsik csapatai.

Agárdy Csaba

Fotó: Laczkó Izabella

A mezőny a szokásos volt, Dunaújváros tíz tagóvodája (a Római két csapatott indított) mellett Baracs, Kulcs és Rácalmás vett részt a háromfordulós sorozatban. A tegnapi tornának nagy jelentősége volt, hiszen ezután végeredményt hirdettek a szervezők, a Dunaújvárosi Labdarúgó Szövetség Gyermek és Ifjúsági Bizottsága és a Dunaújvárosi Óvoda. A három forduló eredményeit összegezték a rendezők, minden gól után járt egy-egy pont, és a legtöbb pontot szerzett óvodáé lett a vándorserleg.

Gyenes Éva, a Dunaújvárosi Óvodák Intézményvezetője és a DLSZ Gyermek és Ifjúsági Bizottságának alelnöke így nyilatkozott az Ovi Fociról: - Mindig nagy izgalommal készülnek a Dunaújvárosi Óvoda nagycsoportosai az Ovi Focira. A mostani esemény jól illeszkedik a decemberi ünnepekhez, így a bajnokság is a Mikulás-váráshoz csatolódik. A Mikulás most is megérkezett, akinek a puttonyában ajándékok lapultak. Az ajándékozás után  üdítővel, pizzával  kínáltuk meg a gyerekeket a Carissa SE és a Diabló pizzéria segítségével. Mi szervezők azon vagyunk, hogy minden  forduló emlékezetes legyen a kicsik számára, hiszen a célunk az, hogy sportos, egészséges lelkületű gyermekeket neveljünk, akik továbbviszik a mozgás fontosságát, a mozgás örömét.
A küzdelmekre ezúttal sem  lehetett panasz a csapatok nagyon komolyan  vették a mérkőzéseket, senki sem adta könnyen meg magát.
A torna végén mindenki éremdíjazásban részesült, a serlegek is gazdára találtak.
Májusban  az Eszterlánc, szeptemberben a Napsugár tagóvoda volt a házigazda. A tegnapival tehát három fordulót teljesítettek a csapatok. A legtöbb gólt, így a legtöbb pontot, tizenhatot a Margaréta tagóvoda szerezte.
A mostani eseménnyel befejeződött az óvodák számára a 2023-as sportév, folytatás jövő tavasszal!

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában