Fejér

2023.11.06. 21:00

Tanácskozott a Vármegyei Területi Védelmi Bizottság

A Fejér Vármegyei Védelmi Bizottság megtartotta évi második rendes ülését a kormányhivatal Dísztermében, Székesfehérváron. Az ülést dr. Tanárki Gábor főispán – új szerepkörében, a Bizottság elnökeként első alkalommal – vezette le, adta hírül a vármegyei kormányhivatal honlapja.

Duol.hu

Fotó: FVKH

Az ülést megelőzően Kollár Levente rendőr alezredes példaértékű munkájáért a Fejér Vármegye Védelméért elismerést vehette át.

Az eseményen részt vett dr. Kádár Pál, a Védelmi Igazgatási Hivatal főigazgatója,valamint Vizi Ignácz tű. ezredes, a Fejér Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság igazgató-helyettese és Nagy Lajos ezredes, a HM Védelmi Igazgatási Főosztály megbízott főosztályvezetője.

A testület összesen tizenegy napirendi pontot tárgyalt meg. A Bizottság legutóbbi ülése óta végzett munkájáról, illetve 2024. évi tervezett feladatokról a testület titkára, dr. Bárdos Zoltán mérnök tűzoltó alezredes tájékoztatott.

A védelmi igazgatás reformjára és a szervezeti változásokra tekintettel a Bizottsági Szervezeti és Működési Szabályzatának módosítására is sor került.

A téli rendkívüli időjárási helyzetekre történő felkészülésről Molnár István, a Magyar Közút NZrt. vármegyei igazgatója terjesztett elő beszámolót.

Ezután Vizi Ignácz tű. ezredes, a vármegyei katasztrófavédelmi igazgatóság igazgató-helyettese ismertette a téli rendkívüli időjárási helyzetekre történő felkészülés és az aktuális katasztrófavédelmi feladatokat, valamint a 2023. év szakmai tapasztalatait.

Végül, rövid tájékoztató hangzott el a települési honvédelmi referensek felkészítéséről és a gazdasági anyagi szolgáltatás aktuális feladatairól.A Bizottság a tájékoztatókat tudomásul vette, a határozatokat egyhangúlag elfogadta.

Forrás: Fejér Vármegyei Területi Védelmi Bizottság

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában