Tájékoztató

2023.11.30. 10:00

Sok kérdése kell jó választ adni egy vállalkozás indításánál

Kezdő vállalkozásoknak szervezett tájékoztató előadást a Dunaújvárosi Kereskedelmi és Iparkamara. Mint kiderült, az érdeklődők még mind az első lépéseket fontolgatják: jól meg kell gondolni mindet!

Kőhalmi Kálmán

Hegyiné Tóth Noémi, a városi kamara titkára nyitotta meg a tájékoztatót, melyet Lizák Istvánné okleveles könyvvizsgáló és Takács-Vincze Nóra vállalkozásfejlesztési ügyintéző tartott

Fotó: Kőhalmi Kálmán

Nehéz feladat egy vállalkozás elindítása, főként, ha először lépünk erre az útra. Sokan tájékozatlanságból, a körülményeket, lehetőségeket nem megfelelően végig gondolva már az első lépések során döntő hibákat követhetnek el. Hasonlóan nehéz feladat ennek a szerteágazó, minden indulás előtt álló vállalkozásnál más kérdéseket felvető folyamatnak az előkészítésében segíteni. Nem elég a vállalkozási formák, a kapcsolódó előírások, az adójogszabályok – és sorolhatnánk – ismerete, hiszen egy kétórás előadás során még kivonatosan is nehéz lenne ezeket ismertetni. Sok éves tanácsadói tapasztalat szükséges ahhoz, hogy az ilyenkor legfontosabb, a felelős döntések meghozásában előrelépést jelentő információkat át lehessen adni. Ahogy Lizák Istvánné okleveles könyvvizsgáló, a rendezvény egyik előadója elmondta, a legfontosabb célja a rendezvénynek, hogy a résztvevők további, a döntéseket előkészítő kérdéseket tudjanak feltenni. Maguknak, társaiknak, könyvelőiknek, ügyvédeknek. Érzékeljék azokat a rizikós területeket, veszélyfaktorokat, amelyek átgondolt, megalapozott, felelős döntést igényelnek.

A résztvevők által egyértelműen tartalmasnak, a továbblépésben segítséget nyújtónak ítélt rendezvényen szinte mindenkitől elhangzott, a következő lépésben az ingyenes kamarai adó- és számviteli tanácsadást fogják felkeresni, amelyet szintén Lizák Istvánné tart már több éve – elmondható –, nagy sikerrel, látogatottsággal. Az egyéni vállalkozásokkal kapcsolatos előírásokról, a tevékenységek végzéséhez kötődő szabályokról Takács-Vincze Nóra vállalkozásfejlesztési ügyintéző beszélt a tájékoztatón, a városi kamara ügyfélfogadási idejében személyes tanácsadás segíti ezekben az ügyekben az érdeklődőket. Érdemes tehát a kamarai szolgáltatásokat igénybe venni, hogy jó válaszokat adhassunk a vállalkozásindítás fontos kérdéseire! 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában