Nyílt nap

2023.11.10. 11:00

Nyolcadikosok ismerkedtek a gimnáziummal

A dunaújvárosi Széchenyi István Gimnázium a továbbtanulás előtt álló, végzős diákokat és szüleiket várta nyílt napra szerda délután.

Szente Patrícia Andrea

Fotó: Szabóné Zsedrovits Enikő

A rendezvényen rengeteg érdeklődő jelent meg, akik először egy általános tájékoztatón vehettek részt, majd az iskolában tanított különböző területekről tartott bemutatók alkalmával átfogó képet kaphattak az intézményről.

A nyílt napon megjelenteket Kratczmajer Zoltán, a Széchenyi iskola igazgatója köszöntötte. Előadása során elmondta, milyen egy gimnáziumban tanulni, mire számíthatnak a diákok a Széchenyiben, milyen az iskolai élet, emellett pedig a 2023/24-es felvételi eljárásról és a bekerülés folyamatáról is informálta a látogatókat. Kifejtette, miért érdemes a gimnáziumot választani, érvei között pedig szerepelt a csaknem 100 százalékos továbbtanulási ráta, és az élethosszig tartó tanulás megalapozása. Az igazgató megemlítette továbbá az iskola versenyeredményeit és tanórán kívüli foglalkozásait, valamint beszélt a pedagógusok tehetséggondozással kapcsolatos kiemelkedő munkájáról is.

A gimnázium következő nyílt napjára november 15-én, szerdán 16 órától várja az érdeklődőket. A vidám, játékos délután során a nyolc évfolyamos képzésről tájékoztatják majd a szülőket és a diákokat.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában