Eredményhirdetés

2023.11.08. 18:30

Megajándékozzák a legszebben virágosítókat Rácalmáson

A Rácalmási Városvédő és Szépítő Egyesület idén is meghirdette a Virágos Rácalmásért település- és környezetszépítő akcióját. Az értékelő és díjátadó ünnepség november 9-én, csütörtökön 17 órakor kezdődik a Rácalmási Művelődési Ház és Könyvtár nagytermében. Az egyesület meghívta az eseményre a díjazottakat.

Körmendi Erzsébet

Fotó: Rácz József

A szervezők idén  kicsit újra gondolták, átformálták a virágosítási verseny felhívását. De a cél ugyanaz maradt, hogy szép környezetben éljenek a kisvárosban, valamint az odalátogatók igényes településnek ítéljék meg Rácalmást. 

Több kategóriája is van a versenynek. 

A „Virágos Rácalmás” kezdeményezésre ezúttal nem vártak jelentkezéseket, a városvédők bíráló bizottsága több alkalommal (májusban, júniusban és szeptemberben) járták az utcákat és értékelték a látottakat. Júniusban Rácz-Lambada József fotói alapján is összehasonlították a portákat, előkerteket. 

A vasútállomás is díjat érdemelne az igényességével
Fotó: Rácz József

A „Szép porta” cím elnyerésére jelentkezni kellett. Minden évben – így idén is – 5 darab, új kialakítású Szép porta táblával jutalmazzák a legszebbeket. Az értékelés fotók beküldése alapján történt. 

Újdonságként idén kiválasztotta a bíráló bizottság Rácalmás legszebb és legtisztább utcáját. Ennek a címnek az elnyerésére az utcákban lakók szervezetten pályázhattak. Az értékelők mindenre kiterjedően tették meg a javaslataikat, és az odaítéléskor más utcák véleményét is kikérték.

Nos, november 9-én, csütörtökön este kiderül, kik nyerték a Virágos Rácalmás, a Szép porta és a legszebb utca megtisztelő címeket. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában