Továbbtanulás

2023.11.20. 09:00

Hatalmas érdeklődés a Rudas nyílt napján - galériával

A Dunaújvárosi SZC Rudas Közgazdasági Technikum és Kollégium rendezvényére távolabbi településekről is érkeztek érdeklődők.

Szente Patrícia Andrea

Fotó: Laczkó Izabella

Az intézmény szombaton délelőtt mutatkozott be a továbbtanulás előtt álló nyolcadikos diákoknak és szüleiknek. A jelenlévők nem csak széles körű tájékoztatást kaptak az iskoláról, az esemény során ugyanis az interaktivitásra is nagy hangsúlyt fektettek – jegyezte meg Szemenyei István, a technikum igazgatója.

Az általános ismertető alkalmával a tanulók egyebek mellett megtudhatták, miért érdemes a technikumot választani, hogy épül fel a felvételi rendszer, és milyen ágazatok vannak az iskolában. Ezt követően külön helyszíneken részletesebben is bemutatták az ágazatokat, a résztvevők itt információt kaptak az egyes ágazatokkal kapcsolatos követelményekről, a tanult tárgyakról, valamint a továbbtanulási és karrierlehetőségekről is. A nyílt napon továbbá az iskola épületét is bejárhatták a leendő kilencedikesek és hozzátartozóik. A rendezvény alatt az intézmény szinte minden pontján tanárok és diákok várták a vendégeket, akik készségesen segítették a választás előtt álló fiatalokat.

Gloczné Behon Marianna, az iskola szakmai és általános igazgatóhelyettese elmondta, nagyon örülnek, hogy ennyien ellátogattak a rendezvényre, és remélik, hogy a nap folyamán strukturált módon átadott információk megkönnyítik a továbbtanulással kapcsolatos döntést.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában