Pályaorientáció

2023.11.14. 12:00

Egy napra egyetemistákká váltak a POK diákjai

Pályaorientációs tanulmányi kiránduláson vett részt a dunaújvárosi Pannon Oktatási Központ Gimnázium több tanulója. Az úti cél a Szegedi Tudományegyetem volt, ahol a gimisek érdekes előadások, izgalmas bemutatók részesei lehettek.

Szente Patrícia Andrea

Fotó: Iskola

Az egyetemi látogatás immáron harmadik alkalommal valósulhatott meg Mazán Vilmos tanár úr szervezésének köszönhetően. A kirándulást ezúttal is hatalmas érdeklődés övezte, az eredetileg 11/c osztály számára szervezett pályaorientációs programhoz ugyanis a 10/c, 11/a, 11/b, 12/a, valamint a 12/b osztályból is csatlakoztak tanulók. A vizit célja, hogy a nyílt napok által nyújtott általános tájékoztatókon kívül a gimnazisták további lényeges információhoz jussanak, megkönnyítve ezzel a továbbtanulással kapcsolatos döntéshozatalt.

Fotó: Iskola

A diákok érdeklődésüknek megfelelően az egyetem Gyógyszerésztudományi, Természettudományi, Állam és Jogtudományi, Gazdaságtudományi, Bölcsészettudományi, Fogorvostudományi, és a Szentgyörgyi Albert Általános Orvostudományi karainak előadásain, gyakorlati foglalkozásain vehettek részt. Ezt követően a tanulók a SZTE Klebelsberg Kuno Könyvtár intézményét is megtekintették, ahol szakemberek meséltek Európa egyik legnagyobb és legmodernebb könyvtáráról. Végül egy volt POK-os diák, az egyetem jelenleg harmadéves matematika szakos hallgatója, Ruff István Zalán tartott előadást az egyetemi és kollégiumi életről.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában