Egyszerűbben és hatékonyabban

2023.11.08. 07:00

Bevezetik a Járóbeteg Irányítási Rendszert

November 1-15. között kilencven járóbeteg-szakrendelésen indul el az új Járóbeteg Irányítási Rendszer (JIR), többek közt a Szent Pantaleon Kórház néhány szakrendelésén is.

Molnár Emese

Fotó: Szabóné Zsedrovits Enikő

Erről Rétvári Bence, a Belügyminisztérium parlamenti államtitkára nyilatkozott az EgészségAblak új funkciójáról a hónap elején az MTI-nek. Az államtitkár elmondta: a betegek mostantól országos, egységes, digitális rendszerben kapnak időpontot, első ütemben öt járóbeteg-szakrendelésre; a rendszer 2024 márciusáig fokozatosan bővül további rendelésekre. Az új, országos rendszerben lefoglalt időpontok megjelennek az EgészségAblak mobilalkalmazásban is – tette hozzá az államtitkár.

A kormány több reformot hajt végre az egészségügyi ágazatban annak érdekében, hogy gördülékenyebbé és hatékonyabbá tegyék az ágazat érintettjei (dolgozók és páciensek) számára a mindennapokat: a béremelésektől kezdve a központi ügyeleti rendszer átszervezésén át a már említett JIR bevezetésig. Ez utóbbival a betegek számára egyszerűsödhet az ügyintézés, és a tervek szerint jelentősen javulhat a várólisták helyzete is. A rendszer célja ugyanis az, hogy a páciensek minél előbb időpontot kaphassanak a vizsgálatokra, és minél kevesebbet kelljen várakozniuk majd a rendelőben.

A témával később részletesebben is foglalkozunk.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában