Edukációs szakkiállítás

2023.11.17. 12:00

Az egészségtudatos táplálkozásról tanultak a Vasvári iskola diákjai - képgalériával

A dunaújvárosi Vasvári Pál Általános Iskola is szerepelt a Tej Terméktanács által indított iskolai edukációs roadshow állomásai között. A játékokkal, előadásokkal tarkított rendhagyó órákat november 15-én és 16-án tartották meg a szervezet képviselői.

Szente Patrícia Andrea

Fotó: Laczkó Izabella / Dunaújvárosi Hírlap

A főleg 3-6. évfolyamos gyerekeknek szóló rendezvény célja, hogy izgalmas bemutatók, előadások, kisfilmek segítségével ösztönözzék, a hazai tej és tejtermékek fogyasztását, dietetikusok közreműködésével megismertessék a termékek szerepét az egészséges táplálkozásban, és eloszlassák a produktumok előállításával, fogyasztásával kapcsolatos tévhiteket.

A többórás eseményen rengeteg diák ismerkedhetett meg a tej feldolgozásával, termékek előállításával, méghozzá játékos módon. A fiatalok kisfilmeken keresztül bővíthették tudásukat a tejtermékekről, életnagyságú műanyag szarvasmarhán próbálhatták ki a tehénetetés és -fejés menetét, hatalmas terepasztal segítségével szerezhettek ismeretet a tej útjáról, sőt egy VR szemüvegeket felhasználó állomás is várta őket.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában