Tárlat

2023.11.14. 20:00

A természetbe repít a helyi fotóstársulat legújabb kiállítása - galériával

A háborítatlan természet ámulatba ejtő csodáit kapták lencsevégre a Mezőföld Természetfotó Egyesület tehetséges tagjai. Az így született egyedülálló képekből november 10-én, pénteken nyílt kiállítás a Bartók Kamaraszínház aulájában, A mi világunk 2023 címmel.

Szente Patrícia Andrea

Fotó: Laczkó Izabella

A spontán szerveződött társaság megalakulásának immáron 34. évfordulóját ünnepli. Az amatőr tagok szerteágazó foglalkozásaik ellenére alkotnak remek közösséget, jelenleg 16 taggal - említette megnyitóbeszédében Suplicz Mihály. A tagok büszkék arra, hogy képeiket klasszikus módszerekkel készítik, nélkülözve a számítógépes beavatkozást, különleges beállítást. A kiállításon megtekinthető felvételek tehát mind a fotósok türelemének, befektetett energiájának, valamint a pillanatfelismerő képességeinek köszönhetők. A természet ily módon történő megörökítése nem egyszerű feladat, a fotóegyesület tagjai viszont mindent bevetettek, hogy bámulatos képek szülessenek. Tehetségüket bizonyítja, hogy a tagok hazai és nemzetközi versenyeken is kiemelkedő eredményeket érnek el.

Az egyesület 2023-as őszi tárlatán Klép Tamás szívhez szóló dalát, valamint ifjabb Pálfalvi János előadásában Tóth Árpád Erdő című versét hallhatta a közönség. A kiállításon 12 nagyszerű fotós, név szerint dr. Almási István, dr. Somorácz Áron, dr. Somorácz György, Fabó Ferenc, Fabóné Bíró Ágnes, Farkas Sándor, Frigyer Szilvia, Klép Sándor, Kovács Sándor, Krizák István, Oszkó Ferenc és Szűcs Boldizsár alkotásait tekinthetik meg az érdeklődők december 1-ig.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában