Ingyenes program

2023.11.30. 13:00

A döntésben a kamara is segíti a fiatalokat

Egy ingyenes pályaorientációs programra várja a nyolcadikos diákokat és szüleiket a Dunaújvárosi Kereskedelmi és Iparkamara december 2-án, szombaton 8-12 óra között a Latinovits utcai székhelyén.

Molnár Emese

Mint azt a felhívásban írja a kamara, a program során előadások lesznek, személyes konzultációra és pályaorientációs teszt kitöltésére is lesz lehetőség. 

A pályaválasztási program első részében olyan interaktív előadáson vehetnek részt az érdeklődők, amely lépésről lépésre segít abban, miket kell a jó pályadöntéshez átgondolni, milyen önismeretet fejlesztő lehetőségek, információs források állnak rendelkezésre. Ezt követően, akik szeretnék, egy pályaorientációt segítő teszt kitöltésében vehetnek részt dr. Maczó Edit pályaválasztási és karriertanácsadó közreműködésével. 

Az új szakképzési rendszerről, szakmákról, ösztöndíjról, szakképzési munkaszerződésről Kőhalmi Kálmán kamarai pályaorientációs tanácsadó ad tájékoztatást. A programon minél több pályaválasztás előtt álló fiatalnak és szüleiknek szeretnének hatékony és személyes segítséget biztosítani a jó döntéshez, mert mint fogalmazták, hisznek abban, hogy átgondolt pályaválasztással, tudatos karrierdöntéssel mindenki számára elérhető egy olyan hivatás, amivel sikeres lehet a pályáján és felesleges kitérők nélkül tudja valóra váltani a jövőjével kapcsolatos céljait. 

A részvétel ingyenes, azonban regisztrációhoz kötött, mivel a férőhelyek száma korlátozott. A regisztrációs felület, illetve bővebb információ a kamara honapján érhető el.  

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában