Versenyeredmény

2023.10.26. 17:00

Történelmi vetélkedőn remekeltek a Széchenyi diákjai

A korábbiakhoz hasonlóan ebben az évben is megrendezték a Gloria Victis történelem versenyt, amelyen a Kárpát-medence középiskoláinak tanulói mérhetik össze tudásukat. A megmérettetésen a dunaújvárosi Széchenyi István Gimnázium csapata is indult.

Szente Patrícia Andrea

Fotó: Az iskola Fb-oldala

A vetélkedő témája idén a reformkor volt, a résztvevőknek ezzel a korszakkal kapcsolatos feladatokat kellett megoldaniuk. Idén 180 csapat nevezett, közülük 60 került a középdöntőbe, és csupán 10 jutott a szóbeli döntőbe. Az első fordulót követően három napos rendezvénysorozaton vehettek részt a versenyben maradt csapatok, méghozzá Budapesten. Itt a tanulók megtekinthettek egy színvonalas színházi előadást, részesei lehettek az 1956-os megemlékezésnek a műegyetemen, fáklyás felvonulás alkalmával bejárhatták az ’56-os útvonal egy részét, az esti koncerten pedig versenytársaikkal is megismerkedhettek.

A Széchenyi háromfős csapata az első fordulón a 31. helyen végzett, így bejutott a középdöntőbe, majd ott a 27. helyet zsebelte be, így bár nem jutott el a döntőig, remek eredménnyel zárult számukra a vetélkedő. A csapat tagjai: Komlósi Aliz, Mudra Nóra, Moravetz Márton (11.A osztály). Felkészítőtanáruk: Hutvágnerné Róth Éva.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában