Gyermekeinkért gála

2023.10.29. 15:30

Többeket érdekelt a kulcsi téma mint bármely helyi rendezvény

Negyedik alkalommal rendezték meg Kulcson csütörtök délután a Gyermekeinkért elnevezésű szavazás eredményhirdetését és a díjátadó gáláját. A kulcsi közösség minden évben voksaikkal fejezheti ki elismerését a gyerekekért dolgozóknak. Idén egy hét alatt közel 600 szavazat érkezett, közel 80 fő fáradozásait köszönték meg ily módon a szavazataikkal a kulcsiak.

Török Tímea

Fotó: Laczkó Izabella

A rendhagyó kezdeményezés története 2020-ban kezdődött. Akkor a Kulcsi Krónika szerkesztőinek fejében fogalmazódott meg a gondolat, hogy a közösség együtt fejezze ki a szeretetét a pedagógusok, a gyerekek érdekében tevékenykedők iránt. Akkor ugyanis a koronavírus-járvány első hulláma miatt életbelépő korlátozások nem tették lehetővé a pedagógusnap megünneplését. Ezért ősszel a lezárások feloldása után, egy szavazást követő közös rendezvénnyel fejezhették ki köszönetüket Kulcs lakói a tanárok, óvodai és bölcsődei dolgozók, illetve olyan kulcsi civilek, civil szervezetek, hivatalnokok és közéleti személyiségek irányába, akik szerintük a legtöbbet tesznek a településen élő gyermekekért.

Minden évben, így idén is megdöbbentően nagy érdeklődés övezte a szavazást. Most is öt kategóriában voksolhattak a kulcsiak. A szokásos módon idén is bárki javaslatot tehetett a szakmai díj odaítélésére akár online, akár a polgármesteri hivatal ügyfélszolgálatára leadott, az újság hátuljából kivágott szavazólappal.

Fotó: Laczkó Izabella

Az október 26-án , a kulcsi polgármesteri hivatal dísztermében megrendezett eseményre mindenkit meghívtak a szervezők, aki akár egyetlen szavazatot is kapott, hogy tolmácsolják nekik a rájuk szavazók nagyrabecsülését. A díjátadó ceremónia résztvevőit elsőként Létay Ildikó, a könyvtár vezetője köszöntötte, majd a szót Jobb Gyula polgármester vette át és köszöntötte a vendégeket.

– Nagy örömömre szolgál, hogy ismét ilyen sokan eljöttek. A rendezvény alapító szándékát céljaink között a legfontosabbak egyikének tartom. Ezért is hangsúlyozom, hogy településünk gyermekbarát kíván lenni. Ennek érdekében fejlesztünk játszóteret, bővítjük az egészségházat és más mellett a gyermekorvosi rendelőt is, építünk új bölcsődét, bővítjük az óvodai férőhelyeket, vagy újítjuk meg az iskolát. Mert gyermekeink, unokáink a legfontosabbak, hiszen ők a jelenünk és ők a jövőnk is. Polgármesterként és nagyapaként is szeretném megköszönni a jelenlévők áldozatos munkáját – mondta el Jobb Gyula, Kulcs polgármestere, majd átadta a szót az egyik ötletgazdának. Rizmayer János egyebek mellett a következőket mondta el:

– Köszönöm polgármester úrnak és a Kulcs Községi Önkormányzatnak a támogatását, köszönöm a szervezésben közreműködő valamennyi segítő munkáját, amivel hozzájárultak ahhoz, hogy ma újra itt lehessünk, hogy méltó módon ünnepelhessünk, és ismét megköszönhessük az itt jelenlévők munkáját. Kiemelném a szervezésben oroszlánrészt vállaló Létay Ildikót és Király-Dienes Annamarit, aki sajnos ma nem lehet jelen, de távollétében is drukkol a rendezvény sikeréért.

Köszönetet szeretnék mondani annak a majd 600 embernek is, aki vette a fáradtságot, hogy billentyűzetet ragadjon és leadja voksát az általa arra érdemesnek ítélt személynek. Én úgy gondolom 600 ember jelentős közösséget képvisel, egy ekkora településen, néha egy-egy komolyabb rendezvény nem tud ennyi embert megmozgatni. 600 ember véleménye nem elhanyagolható. Ebben a jelenlegi, finoman szólva is zűrzavaros világban egy, ilyen kis település, mint Kulcs életében a közösség összetartó ereje, a közösségi élet fontossága, meghatározó szerepe kiemelt fontossággal bír. Ezért bíztatok mindenkit, hogy vegyenek részt a különböző rendezvényeken, ne csak az óvoda, vagy az iskola folyosóján, ne csak a rendelői váróban, vagy a hivatali ügyintézés során találkozzunk egymással. Ragadjuk meg a lehetőséget, hogy vidám, kötetlen beszélgetésekkel fűszerezett, közösségi megmozdulások alkalmával ismerhessük meg még jobban egymást – hangsúlyozta a szervező. 

– Fontos kihangsúlyoznom, hogy az idei évben az önkormányzat anyagi segítsége mellett a Felelős Szülők Közössége is jelentős összeggel járult hozzá, hogy még színvonalasabb módon fejezhessük ki elismerésünket és megajándékozhassuk önöket a gyermekeinkért végzett munkájukért. Ezúton is szeretném megköszönni tehát a támogatását Szénégető Csabának, Darabos Gábornak, Fejes Editnek és Kálmán Viktornak.

A díjak kiválasztásánál minden évben törekszünk arra, hogy helyi képzőművészek, vagy kézművesek által készített ajándékkal kedveskedhessünk. Az idei tű-nemezelt angyalkák Tóth Mariann keze munkáját dicsérik – mondta el Rizmayer János.

Fotó: Laczkó Izabella

Ezt követően szólították a kategóriánként legtöbb szavazatban részesülteket, akiknek kézműves ajándékkal, virággal, illetve egy üveg borral kedveskedtek a szervezők. Az óvoda és bölcsőde kategóriában Farkas Istvánné Ica néni kapta a legtöbb szavazatot, az iskola munkatársai között Csikainé Varga Brigitta tanárnőre érkezett a kategóriában a legtöbb voks. A civilek közül a Kulcsi Horgász és Természetvédő Egyesület, a hivatalos személyek csoportban Danka Edit, amíg a közéleti személyek közül Rizmayer János tette a legtöbbet a kulcsi gyerekekért a szavazatok alapján. 

Fotó: Laczkó Izabella

A kulcsi gála Farkas Erik műsorával folytatódott, végül állófogadással ért véget. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában