Önkormányzati választások 2024

2023.10.26. 18:00

Megalakult a Helyi Választási Bizottság

Jövőre lesznek az önkormányzati választások, amikor is arról dönthetnek a városlakók, hogy az elkövetkezendő öt esztendőben ki legyen a polgármester, illetve az adott körzetekben ki legyen az önkormányzati képviselő.

Molnár Emese

Fotó: Szabóné Zsedrovits Enikő - archív

(Nálunk további négy képviselői mandátumot szerezhetnek még a voksoláson induló szervezetek a listás szavazatok függvényében, így alakul majd meg az új tizenöt fős közgyűlés).

A törvény értelmében a közgyűlésnek meg kell választania a Helyi Választási Bizottság (HVB) tagjait október 1. és november 30. között. Erre a dunaújvárosi testület az október 19-i ülésén kerített sort. A döntést értelmében dr. Hanák Tamást, dr. Kovács Ferencet, dr. Móricz Zoltán Andrást delegálták a bizottságba, továbbá első számú póttagnak dr. Varga Balázst, második számú póttagnak Fejes Lászlót választották meg (a jelenlévők akkor már le is tették esküjüket a feladatra).

Ezt követően a HVB megtartotta alakuló ülését. A jegyzőkönyv alakpán a bizottság elnökének dr. Hanák Tamást választották meg, elnök-helyettesnek pedig dr. Kovács Ferencet.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában