Dunaújváros

2023.10.04. 11:00

Még igényelhető a támogatás

Szabó Szabolcs

A város önkormányzata ez év februárjában újraszabályozta az iskolakezdési támogatás igénylésének feltételeit. A módosítással az általános iskolában és középiskolában nappali oktatásban részt vevő gyermekek családjának nyújtanak egyszeri 6 ezer forint pénzbeli támogatást. A kérelmező családjában az egy főre jutó jövedelemhatár jelentős emelésével a rendelet kiterjeszti a jogosultak körét. A rendelet az egy főre jutó jövedelem határát a szociális vetítési alap összegének 900 százalékban határozza meg, amely jelenleg 256 500 forint. Az iskolakezdési támogatás iránti kérelmet minden évben egy alkalommal július 1. napjától október 31. napjáig lehet benyújtani, Dunaújváros Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatala Humán szolgáltatási főosztály szociális osztályán. (2400 Dunaújváros, Városháza tér 2. B épület földszint). A határidő elmulasztása jogvesztő. 
Az iskolakezdési támogatással és az igényléssel kapcsolatban bővebb információ elérhető a dunaujvaros.hu honlapon, ahol a beadványhoz szükséges nyomtatvány is letölthető, elérhető. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában