Szuper programok

2023.10.26. 15:00

Javában zajlik a Dózsa-hét

Játékos, szórakoztató rendezvények várják a dunaújvárosi Dózsa György Általános Iskola tanulóit az október 24–27. között zajló Dózsa-héten.

Szente Patrícia Andrea

Fotó: Szabóné Zsedrovits Enikő

Az iskolahetet kedden a 6/a osztály nyitotta meg műsorával, majd az iskola névadójának szobrát is megkoszorúzták. Délelőtt megszólalt az iskolarádió, méghozzá a 8/d osztály jóvoltából, valamint a felsősök dalfelismerés során csillogtathatták meg zenei műveltségüket. Az első napon továbbá az ebédlőben kialakított kaszinóban játszhattak a felsősök, míg az aulában smink és fodrászverseny zajlott, aminek témája a 70-es, 80-as évek stílusa volt, sőt, kedden sor került az elsősök avatására is.

Szerdán az első két szünetben ismét az iskolarádió hangszóróiból szóltak a jobbnál jobb slágerek, ezúttal a 8/c osztály szolgáltatta a dalokat. Ezt követően a nagyszünetben a felsősök divatbemutatón vehettek részt. Délután a kisebbeknek tanulmányi verseny volt a program: az elsősök versmondón, a másodikosok komplex versenyen, a harmadikosok matematika vetélkedőn, a negyedikesek pedig helyesírási versenyen mutathatták meg, mit tudnak. Ezen a napon továbbá rémisztő halloweeni programokkal is készültek mind az alsós, mind pedig a felsős diákoknak.

A Dózsa-hét ma tovább folytatódik. Reggel megint a 8/d keverte a zenéket az iskolarádióban, majd a tízórai szünetben izgalmas feladattal várták a felsősöket: hallás után kellett felismerniük filmrészleteket, délután pedig a 8. évfolyam osztályai csapnak össze nagyvetélkedő alkalmával. Az alsós osztályoknak ma sport és egészségnapot tartottak, amely során az 1-2. évfolyamosok izgalmas sorversenyen, a 3-4. évfolyamosok pedig fordulatos kidobón vehettek részt, de egyebek mellett a kisebbek gyümölcsszobrokat és gyümölcssalátát is készíthettek.

Az iskolahét utolsó napján sem maradhat el az jókedv és a szórakozás. Pénteken kék napot tartanak, így diákok és tanárok egytől egyig az iskola színében pompáznak majd, sőt, osztályonként a legkékebb tanulót is megválasztják. Ezen a napon kerül sor a Dózsa-hét értékelésére és zárására is, de a programok ezzel nem érnek véget. A pénteki menetrend tehát a következő: az első órában sportversenyt tartanak a felsősöknek, majd 2-3. órában a 8. évfolyamosok programjain vehetnek részt a gyerekek, a 4. óra elején pedig szavazásra kerül sor, ekkor dönthetik el a diákok, melyik nyolcadikos osztály programja volt a legjobb. Végül pedig a felsősök egy hétzáró diszkón bulizhatnak majd.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában