Országos Haditorna Verseny

2023.10.21. 15:00

Harmadik helyen zárt a Széchenyi gimnázium csapata

Érmes helyen zárt az Országos Haditorna Verseny Fejér vármegyei döntőjén a Széchenyi István Gimnázium Foltin Máté, Hegedűs Luca, Sinka László Gergely (12.C), és Tihanyi Máté (12.A) alkotta csapata a Fejér vármegyei honvédelmi vetélkedőn – tájékoztatta lapunkat az intézmény.

Szabó Szabolcs

Fotó: Széchenyi István Gimnázium - Dunaújváros FB

A Honvédelmi Minisztérium az idei tanév elején is meghirdette a Honvéd Kadét Program keretében szervezett Országos Haditorna Versenyt, amely középiskolásoknak szóló, megyei fordulókból és országos döntőből álló honvédelmi csapat-verseny. A verseny célja, hogy középiskolás fiatalok között a honvédelemhez kapcsolódó sporttevékenységek kipróbálásán keresztül a honvédelem ügyét népszerűsítse. A verseny megyei fordulókkal kezdődött, ahova 14-18 éves fiatalokból álló négyfős középiskolás csapatok jelentkezését várták. A diákok mátrix labirintus futásban, elsősegélynyújtásban, lézerpuskás váltó futásban, figyelés, tájékozódás, távbecslésben, kézigránát célba hajításban, akadálypályán, honvédelmi TOTÓ kitöltésében és fegyveres váltófutásban mérhették össze ügyességüket és tudásukat. 

Érmekkel tértek haza a hovédelmi versenyről a széchenyis diákok
Fotó: Széchelyi István Gimnázium 

A Honvédelmi Minisztérium megbízásából a Magyar Honvédség Katonai Igazgatási és Központi Nyilvántartó Parancsnokság (MH KIKNYP) által szervezett Fejér vármegyei döntőn 14 középiskolás csapat indult, amelyek közül a legeredményesebbek a verseny után ünnepélyes keretek között vehették át a helyezésüket igazoló díszes okleveleket és érmeket a parancsnoktól. Az országos döntőbe az első helyen végzett csapat lépett tovább. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában