Kulcs

2023.10.03. 17:00

Forgalmi rend változás

Török Tímea

Illusztráció.

Fotó: Shutterstock

Kulcs Községi Önkormányzat hivatalos közösségi média felületén a következő felhívást tette közzé hétfőn délelőtt. A településen a Dózsa György utcában folyamatban lévő munkálatok miatt az út nem közlekedhető. Ezért az Árpád utca átmenetileg -a munkálatok ideje alatt- két irányú lett. 

A településünk sikeresen pályázott a Terület-és Településfejlesztési Operatív Program Plusz keretében meghirdetett Élhető települések elnevezésű konstrukcióra. A fejlesztés 232,23 millió forint vissza nem térítendő európai uniós támogatás segítségével, a Széchenyi Terv Plusz keretében valósul meg.

Az „Elválasztott rendszerű csapadékvíz-elvezető hálózat felújítása, fejlesztése Kulcs településen” címmel elnyert pályázat célja a csapadékvíz okozta károk megelőzése, az életkörülmények és életminőség javítása.

A projekt keretében a Deák Ferenc utcában és a lecsatlakozó Hullám, Lejtő és Forrás, valamint a Dózsa György utcákban a meglévő útburkolat felújítása, felszíni csapadékvíz-elvezetése, továbbá a Kossuth és a Dózsa utcában a meglévő burkolt, de nyílt
árok javítása és a padka rendezése valósul meg. A vízelvezető rendszerek kiépítésével, felújításával a felszíni csapadékvíz összegyűjtése történik meg, és a közeli árkokba és a Duna folyóba – mint befogadóba – vezetik el, ezzel biztosítva a mélyebben fekvő ingatlanok beázás elleni védelmét, és a partfalcsúszás megelőzését. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában