Dunaújváros

2023.10.05. 11:30

Együttműködés: a Neumann-bázis érkezett a Rudasba

Egyedülálló együttműködés kezdődött a Dunaújvárosi SZC Rudas Közgazdasági Technikum és Kollégium valamint a Neumann János Egyetem között. A felsőoktatási intézmény az iskolába látogatott NEUTECH elnevezésű high-tech felszereltségű utazó egyetemével, hogy tevékenységcentrikusan segítse a műszaki, informatikai, gazdasági és agrárterületek iránt érdeklődő fiatalok pályaválasztását.

Szente Patrícia Andrea

Fotó: Szabóné Zsedrovits Enikő

A kecskeméti Neumann János Egyetem nem először jár Dunaújvárosban. Amint azt Pocsainé Varga Veronika, a Dunaújvárosi SZC főigazgatója elmondta, tavaly a DSZC Dunaferr Technikum és Szakképző Iskola adott otthont a Neumann Technológiai Bázis kezdeményezésének. A NEUTECH programsorozat keddi bemutatója során a főigazgató a Szakképzési Centrum kettős felelősségét is kiemelte: egyrészt a nyolcadikos diákok szakképzés felé orientálása a cél, másrészt fontos feladata további karrier­utak felajánlása a már szakképzésben tanulók számára, hogy középfokú tanulmányaikat magasabb fokra emelhessék – jegyezte meg. 

Fotó: Szabóné Zsedrovits Enikő

Dr. habil Fülöp Tamás, a Neumann János Egyetem rektora hangsúlyozta, az egyetem képzési palettája nagymértékben illeszkedik a Szakképzési Centrum által tanított szakmákhoz. Az egyetem jelenleg három karral működik, a GAMF Műszaki és Informatikai Kar, a nagy múltú Kertészeti és Vidékfejlesztési Kar, és a dinamikusan fejlődő Gazdaságtudományi Kar. Ezen karok interaktív és gyakorlati bemutató foglalkozásain vehetnek részt a Rudas diákjai három napon keresztül, hogy testközelből szerezhessenek tapasztalatot a felsőoktatásról. A rektor hozzátette, fő céljuk, hogy modern módon szólítsák meg a fiatalokat és a legkorszerűbb tudást adják át a továbbtanulni vágyó diákoknak. 

Szemenyei István, a Rudas iskola igazgatója elmondta, nagy megtiszteltetés, hogy az ország 13 középiskolai állomása közül a Rudas lehet az egyik, ahol a diákok feltérképezhetik az egyetem kínálta lehetőségeket, és örömmel néznek elébe a további együttműködésnek. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában