Hasznos lehet

2023.10.28. 13:00

Bizonyítvány másodlat igénylésével kapcsolatos tudnivalók

A Pusztaszabolcsi József Attila Általános Iskola a honlapján ír a részletekről és egyben kéri az érintetteket, hogy bizonyítvány másodlat igénylése esetében az alábbiak szerint járjanak el.

Duol.hu

A bizonyítvány másodlat kiadása az iskola titkárságára leadott írásbeli kérelem alapján, előre egyeztetett időpontban kerül kiállításra/kiadásra. (A kitöltendő kérelem letölthető innen, illetve személyesen az iskola titkárságán kérhető.)

Szükséges iratok: személyi igazolvány, lakcímkártya.

A kiállításhoz szükséges továbbá: 3000 Ft-os illetékbélyeg, amit a kérelem kitöltésekor kell leadni a titkárságon. Időpontot telefonon (06-257/273-017) lehet kérni.

Az ügyintézés határideje – a kérelem beérkezését követően – általában 8 munkanap. A kért iratot csak az érintett kérheti és veheti át.

Az iskola titkárságán nincs lehetőség illetékbélyeg vásárlására, vagy felváltására.

Fontos változás 2024. január 1-jétől:

Az illetékekről szóló törvény módosítása értelmében 2024. január 1-én az illetékbélyegek forgalmazása és elfogadása megszűnik, ezért banki átutalással lesznek fizethetők az igazgatási szolgáltatási díjak.

Az illetékbélyegeket a készlet erejéig a nagy forgalmú postafiókokban még árusítják az év végéig, valamint mindegyik postán van lehetőség illetékbélyeg-igényt leadni, amelyeket 7 napon belül teljesít a posta.  Az illetékbélyeggel kapcsolatos részletekről a Magyar Posta honlapján lehet tájékozódni.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában