Fontos változás

2023.10.27. 12:19

Beázott a sportcsarnok, nem itthon játszik pénteken a DKKA

Pénteken 17 órakor a DKKA női kézilabda-együttese a Mosonmagyaróvárt fogadta volna a bajnokságban, azonban a mérkőzést nem lehet megrendezni hazai pályán, ugyanis a nagy mennyiségű esőzés miatt beázott a sportcsarnok. Horváth Tibor ügyvezető nyilatkozott lapunknak a részletekről.

Gallai Péter

Senki ne menjen ki ma a dunaújvárosi csarnokba! Boutiék Mosonmagyaróváron játszanak

Fotó: Laczkó Izabella

Minderről a klub közösségi oldala számolt be nem sokkal ezelőtt. Azonban a találkozó nem marad el, a két egyesület és a Magyar Kézilabda Szövetség egyetértésben arra jutott, hogy azt a helyszín felcserélésével, Mosonmagyaróváron játsszák le, miután a rivális klub ebben gyors segítséget nyújtott a Kohásznak. A kényszerű módosítás és az utazás miatt azonban a találkozó a tervezettnél később, 17.30 órakor kezdődik.

A módosításról a Magyar Kézilabda Szövetség is hivatalos közleményt adott ki honlapján, ebben azt írják: "A két csapat sportszerűen és konstruktívan állt az adódott probléma kezeléséhez. A mosonmagyaróvári együttes nemzetközi mérkőzéseit, illetve a csapat válogatott játékosainak programját figyelembe véve a találkozó elhalasztása helyett a pályaválasztói jog feladása mellett döntött a dunaújvárosi csapat."

Lapunk érdeklődésére Horváth Tibor, a klub ügyvezetője elmondta, sajnos a tetőn lévő átfolyók nem bírták elvezetni ezt a jelentős mennyiségű csapadékot, így az utat talált a létesítménybe, illetve részben a pályára is. 

- Nem mertük vállalni azt a kockázatot, hogy bármelyik játékos is megsérüljön, nem lehet tudni, milyen lesz az időjárás a mérkőzés időpontjában, ezért az ellenféllel egyetértésben a helyszín felcserélése mellett döntöttünk. Szeretném kiemelni, hogy a Mosonmagyaróvár hozzáállása nagyon korrekt volt, mindenben segítőkészek voltak, mindenre a megoldást keresték. Ez egy igazi sportbaráti cselekedet volt a részükről, amit köszönünk nekik, illetve a szövetségnek, hogy próbáltak ők is segítséget nyújtani - fogalmazott a sportvezető.

Horváth Tibor elmondta, nagyon szerencsétlenül akalultak az időjárási események abban a tekintetben, hogy éppen szombaton kezdődik meg tetőszerkezet bontása, ami a csarnok 300 millió forintos felújításának része, erre pedig mint ismert, a Magyar Kézilabda Szövetség csarnokfelújítási programjában nyerték el az összeget. 

Egyébként éppen a munkálatok elkezdése miatt a november 1-re előrehozott, Vác elleni találkozót sem tudják már hazai pályán megrendezni, és miután a közelben szóba jöhető csarnokok különböző okok miatt nem feleltek meg a rendezésnek, ezért végül Budaörsön fog játszani a Kohász.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában