Újabb fejlesztések lesznek

2023.10.10. 17:30

Adony és Kulcs fejlődése is töretlen a vármegye támogatásával

Dr. Molnár Krisztián és dr. Mészáros Lajos október 10-én Adonyba és Kulcsra látogattak. A találkozókra azért került sor, hogy aláírják a megállapodásokat, amelyben rögzítették: a vármegyei önkormányzat a különleges gazdasági övezet bevételi forrásaiból 454 millió forint támogatást nyújt a településeknek.

Török Tímea

Fotó: LI

Kulcsra 250 millió forintról szóló dokumentummal érkeztek, ahol Jobb Gyula polgármester fogadta őket a polgármesteri hivatalban.

Dr. Molnár Krisztián, a Fejér Megyei Közgyűlés elnöke a sajtótájékoztatón elmondta, a támogatás egy részét, 22 millió forintot működési fel-adatok ellátására, 228 millió forintot pedig a kulcsiak javát, a lakosság igényeit szolgáló fejlesztésekre fordíthat a település. Ennek köszönhetően a többi között felújítják a hivatal és a szociális intézmény épületét, folytatódik a Fekete István Általános Iskola és az egészségház fejlesztése, s megvalósul a Százholdas Pagony Óvoda és Bölcsőde udvarának parkosítása is. Megkezdődhet továbbá a Família úti lakópark vízi-közmű-hálózatának fejlesztése, a hajóállomás sérült közműinek felújítása, valamint a Kulcs és Rácalmás közötti kerékpárút megvalósítása.

Mindezek mellett Kulcs település a támogatásból 4 millió forintnyi segítséget nyújt a dunaújvárosi Szent Pantaleon Kórház MR képalkotó készülékének beszerzését megelőző műszaki előkészítéshez, csakúgy, mint a gazdasági övezethez tartozó települések mindegyike.

Jobb Gyula polgármester köszönetét fejezte ki a településre érkező forrásokkal kapcsolatban dr. Molnár Krisztiánnak, a vármegyei közgyűlésnek és dr. Mészáros Lajosnak, a térség országgyűlési képviselőjének. Hangsúlyozta, nagyon fontos, hogy olyan fejlesztések valósulhatnak meg a támogatásból, amik jelentős lakossági igényeket szolgálnak, de a folyamatban lévő projektek önrészének biztosításához is nagy segítséget jelent. Külön kiemelte a nevelési intézmény közelébe tervezett, a gyerekek biztonságát szolgáló gyalogátkelő kialakítását, és a közlekedés, a sport és az egészségmegőrzés szempontjából fontos kerékpárút megvalósítását is.

Dr. Mészáros Lajos szintén megköszönte a fejlesztés lehetőségét a vármegyei közgyűlésnek, és az elnöknek, hogy szívén viseli a térség fejlődését. A közvetlen lakossági igények kielégítésén túl nagyon köszöni a kórház nyújtotta ellátás javítását célzó erőfeszítést is.

Fotó: Laczkó Izabella

Adonyban Ronyecz Péter polgármesterrel találkozott dr. Molnár Krisztián és dr. Mészáros Lajos. A kisváros 204 millió forint támogatást kapott a vármegye döntése alapján, ebből 80 millió forint működési támogatás, a további 124 millió forint pedig fejlesztésre fordítható.

Ennek köszönhetően fog megvalósulni a köztéri kamerarendszer bővítése és fejlesztése, a Bocskai utca vízelvezetése, a bölcsőde udvarának tereprendezése és a hulladéklerakónál véderdő telepítése.

A fentiek mellett Adony szintén hozzájárul dr. Mészáros Lajos országgyűlési képviselő indítványához a MR berendezés műszaki előkészítésének költségeihez.

Dr. Mészáros Lajos hangsúlyozta, mindig támogatja a lakosság igényeinek, közérzetének javítását szolgáló fejlesztéseket. Külön kiemelte az adonyiak segítségét, amellyel hozzájárultak a gyógyítást nagyban segítő kórházi berendezés előkészítéséhez.

Ronyecz Péter a köszönet hangjai után a forrásokból megvalósuló fejlesztési célok közül a térfigyelő kamerarendszer fontosságát hangsúlyozta. Ugyanakkor az orvosi ügyelet megemelt költségeinek kiegyensúlyozásában is segítséget nyújt majd a támogatás, amely nem csupán a különleges gazdasági övezet lakhelyeit érinti, hanem további települések – Pusztaszabolcs, Beloiannisz, Besnyő – orvosi ügyeleti ellátását is. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában