Virágos Magyarország

2023.09.04. 17:00

Paksra látogat a környezetszépítő verseny főzsűrije

A jubileumi 30. környezetszépítő versenyen, mint ismert, Paks is elindult. A kertész- és tájépítészmérnökökből, valamint turisztikai szakemberekből álló előzsűri júliusban már elvégezte a település és a pályázat értékelését. Javaslatuk alapján Paksra második körben a főzsűri is ellátogat az őszi eredményhirdetés előtt – tájékoztatott a paksi polgármesteri hivatal.

Duol.hu

Paks önkormányzatának célja, hogy a lakosság ösztönözve legyen a környezete virágosítására. Illusztráció.

Fotó: Shutterstock

Idén soha nem látott népszerűségnek örvend a Virágos Magyarország verseny, története során ennyi település nem regisztrált még a megmérettetésre – jelezték a szervezők. Az ország legrégebbi és legnépszerűbb környezetszépítő versenyében évről évre egyre több települési önkormányzat mutatja meg az ország nyilvánosságának és a szakmai szervezetek képviselőinek megszépült közterületeit, gondozott zöldfelületeit, írja a teol.hu

– Paks önkormányzatának célja kezdettől fogva a lakosság ösztönzése környezetünk virágosítására, hogy településünk, az itt lakók, az idelátogatók számára is egyre vonzóbb, hangulatosabb legyen. Az értékelésnél továbbra is a legfontosabb szempont, hogy az utcáról látható, ízléses, harmonikus legyen a virágosítás. Nem mindig a hatalmas mennyiségű virág a fontos, inkább az egységes, a lakókörnyezethez illő, valamilyen ritmust követő ültetés, elhelyezés, ami odavonzza a járókelő tekintetét – hívják fel a figyelmet.

– A júliusi látogatás során az előzsűri kiemelkedőnek találta városunkat, így javaslatukra a jövő hét elején Paksra érkezik a Virágos Magyarországért verseny főzsűrije. Ezúton kérjük a város lakosságát, intézményeit és vállalkozóit, hogy az utcafrontok, előkertek szemét- és gyommentesítésével segítsék elő környezetünk szebbé, rendezettebbé, tisztábbá tételét – írják.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában