Perkáta

2023.09.11. 15:00

Lovas felvonulás és szüreti bál

A nyár elmúltával sem szűnnek meg a programok Perkáta életében, ugyanis szeptember 9-én, a több évtizedes hagyományokhoz hűen ismét szüreti felvonulást tartottak a falu utcáin.

Szentes Kitti

Fotó: Szentes Kitti

Fiatal lányok, legények az alkalomhoz megfelelő öltözékben pattantak nyeregbe illetve lovaskocsikra és vidáman, élő zene kíséretében járták körbe a falut. 

E jeles esemény alkalmával nemcsak a település lovasai képviseltették magukat, hanem  ilyenkor a szomszédos falvakból is szép számmal érkeznek lovasok a rendezvényre. Oláh István a település polgármestere is nyeregbe pattant és megmutatta, hogy milyen ügyesen üli meg a lovát.

A díszes menet délelőtt tíz órakor indult majd több megállót beiktatva a késő délutáni órákban érkezett meg a Győry-kastély árnyas, fás kertjébe. A megállók alkalmával természetesen ló és lovasa illetve a kocsikon utazók sem maradtak szomjasak. Kellett is a folyadékpótlás hiszen a hőmérséklet nyári értékeket mutatott. Ezt a tartalmas vidám napot pedig egy hajnalig tartó szüreti bál zárta.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában