Dunaújváros

2023.09.04. 17:30

Felejthetetlen élményekkel tértek haza az atlétikai világbajnokság gimnazista önkéntesei

A Széchenyi István Gimnázium 13 diákjának adatott meg az a lehetőség, hogy önkéntes munkát végezzenek az augusztus végén tartott budapesti atlétikai világbajnokságon.

Szente Patrícia Andrea

lló sor - Csathóné Zágoni Nóra, Árgyelán Bálint, Szabó Levente, Jánosi Gergely, Jámbor Zsófi, Uitz Eszter, Uitz Kata Alsó sor - Stancel Ágnes, Gál Krisztián, Tihanyi Máté, Szabó Noel Nincs a képen - Matwi Szilvia, Böde Blanka, Molnár Márton

Fotó: Szabóné Zsedrovits Enikő

Rendkívül emlékezetesre sikerült a nyári szünet annak a 13 gimnazistának, akik nagyban hozzájárultak az atlétikai vb eredményességéhez. Az önkéntesek hatalmas lelkesedéssel, izgatottan meséltek lapunknak a sporteseményen töltött napjaikról, feladatukról és tapasztalataikról, nem is csoda, hiszen munkájuk során igazán maradandó élményekkel gazdagodtak.

Csathóné Zágoni Nóra, a Széchenyi igazgatóhelyettese és egyben az önkéntesek kísérője elmondta, a lehetőséget volt tanítványuk, az olimpiai bajnok Kárász Anna kínálta fel, amelyre az intézményvezető-helyettes örömmel mondott igent. Mivel az olimpikon az iskolát a Magyar Kajak-Kenu Szövetségen keresztül kereste meg, így a gimnazistákat a szövetség csodálatos edzőtáborában szállásolták el, ahonnan és ahova közös busszal szállították a diákokat – tette hozzá.

A széchenyis önkéntesek, név szerint Árgyelán Bálint, Uitz Eszter, Jánosi Gergely, Stancel Ágnes, Szabó Levente, Matwi Szilvia, Jámbor Zsófi, Gál Krisztián, Uitz Kata, Tihanyi Máté, Szabó Noel, Böde Blanka és Molnár Márton két turnusban végezték el a rájuk bízott munkát, ami a rajtgépek, és a pályák számát viselő bálák előkészítése volt. Az első turnusban tevékenykedők egész nap dolgoztak, reggel 8 órára érkeztek a helyszínre, ahol egészen este 10 óráig folyt a kitartó munka. Számukra kevesebb szabadidő jutott, de panaszra nincs ok, hiszen sokszor testközelből nézhették az atléták edzéseit, és a pálya széléről láthatták a versenyeket.

Fotó: Szabóné Zsedrovits Enikő

A második turnus önkéntesei több szabadidővel gazdálkodhattak, az ő segítségükre leginkább délután és este volt szükség. A két csapat elszántságának és fáradhatatlan munkájának köszönhetően simán és gördülékenyen folytak a világbajnokság futószámai. Sokszor iszonyú gyorsan kellett intézkedniük, a 400 méteres futásnál csupán 40-50 másodperc állt rendelkezésükre, hogy cselekedjenek.

Az önkénteseknek tehát keményen helyt kellett állniuk a világbajnokság alatt, azonban elmondásuk szerint bár fárasztó volt, mégis pozitív tapasztalatokkal, és persze életre szóló élményekkel tértek haza. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában