Gyász

2023.09.06. 10:00

Elhunyt a Vasvári iskola egykori pedagógusa

A dunaújvárosi Vasvári Pál Általános Iskola a közösségi oldalán tette közzé gyászhírét:

Duol.hu

Mély tisztelettel emlékezünk Mess Jánosné Erzsike nénire, aki már az égi tanári karban végzi áldozatos munkáját. Ő volt a Pedagógus, a Tanító, a Vasvári egyik tartópillére hosszú évtizedeken át.

Már nem lépheti át az iskola kapuit, de szellemisége, a sok tanítvány, kiknek életútját elindította, emlékét örökre megőrzi.

1961. augusztus 1-jétől dolgozott iskolánkban. Több mint 30 éven keresztül volt tantestületünk oszlopos tagja, és még nyugdíjasként is erősítette nevelőtestületünket.

Munkaterületét kiválóan ismerő, jól képzett nevelő volt. Kiemelkedően lelkiismeretes felkészülés, és az alapkészségek elsajátíttatására való törekvés jellemezte pedagógiai munkáját. Kedves, halk egyéniségével, gyermekszeretetével, példamutató munkát végzett munkatársai és a szülők előtt egyaránt. Évekig vezette az alsó tagozatos munkaközösséget. A továbbképzéseken szerzett ismereteit eredményesen adta át kollégáinak. Változatos programokat szervezett a gyermekeknek, hogy délutánjaik, szabadidejük is hasznosan, élményekben gazdagon teljék el.

Munkája az iskolai élet minden területén példamutató volt. Kollégái tisztelték és becsülték. Több elismerésben is részesült: 1981. Úttörő Dicsérő Oklevél; 1984. Kiváló Úttörővezető; 1987. Miniszteri Dicséret

Egy újabb csillag ragyog most már az égen és fentről figyeli óvó tekintettel szerettei, tanítványai életét. Pihenjen ez a drága szív, mely megszűnt dobogni, szerető jóságát azonban nem fogjuk feledni.

Köszönjük, amit iskolánkért, a gyerekekért tett. Mély tisztelettel emlékezünk!

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában