Verseny

2023.09.27. 19:00

A névadóra emlékeztek a fiatalok a tornacsarnokban

Ferencvárosi és hazai sikerekkel zárult szombaton a helyi csarnokban megrendezett III. Pap Zoltán fiú tornaverseny. Kilenc egyesület ötvenkét fiatalja lépett a szerekhez.

Antal Lajos

A dunaújvárosi csapat edzőjükkel

Forrás: DKSE

A legfiatalabb korosztálynak rendezett megmérettetés bevezetésében Mátyás Gábor, a DKSE elnöke köszöntötte a résztvevőket, megjelent fiatalokat, és eljött a tornacsarnok névadójának olimpiai harmadik tanítványa, Kovács Péter is, továbbá egyik lánya, Selmeciné Pap Judit.

Csapatban a Ferencváros tornászai voltak a legjobbak, minimális előnnyel megelőzve csak a hazai DKSE és a Honvéd versenyzőit. A szoros versenyt jó mutatja, hogy győztes ferencvárosi és a második dunaújvárosi csapat között mindössze 0,675 pont volt a különbség.

A 2015-ben született kezdő fiúk egyéni összetett versenyében Herczog Donát, a DKSE tornásza 52,200 ponttal lett az első az 52,025 pontot szerző Dán Dominik és az 51,825 pontot elérő Suta Simon (mindkettő FTC-Telekom) előtt. A DKSE további eredményei: 4. Heftner Zoltán, 6. Ellenberger Benett, 8. Zudor Zolta, 20. Nagy Kornél.

A 2016-ban született kezdő fiúk összetett versenyét az FTC-Telekom színeiben versenyző Nagy Dániel nyerte 49,850 ponttal, megelőzve 480,25 pontos gyűjtő DEAC-os Kónya Botondot és a 47,700 pontot elérő győri Tóth Istvánt. Itt nem volt dunaújvárosi induló.

A dunaújvárosi DKSE tornászait Varga Gyula edző készítette fel a versenyre, melyen a díjakat Selmecziné Pap Judit és Kovács Péter adta át.

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában