Segítség a helyi közösségnek

2023.08.08. 11:30

Támogatást adnak a nyári táborozáshoz

A nyári szünidőben gondot jelenthet a gyermekek megfelelő elhelyezése különböző, szórakoztató- és fejlesztő programokat kínáló gyerektáborokban. Ugyan a kínálat széleskörű, de az elmúlt évben tapasztalható inflációnak köszönhetően a táborok árainak drasztikus, akár 15 százalékos emelkedése is mélyíti a nehézségek listáját.

Duol.hu

Saját tematikus napközis táborokat szervezett a dunaföldvári telephelyű cég, illetve támogatja azon gyermekek nyári kikapcsolódását is, akiknek hozzátartozói nem náluk dolgoznak

Forrás: part-oldalak.hu

A Pannonia Bio kiemelt figyelmet fordít a helyi közösség támogatására, ezért saját tematikus napközis táborokat szervezett, illetve támogatja azon gyermekek nyári kikapcsolódását is, akiknek hozzátartozói nem a cégnél vállalnak munkát - áll a cég lapunkhoz eljuttatott közleményében.

Mint írják, országosan nézve komoly drágulás figyelhető meg a gyermekek elhelyezését szolgáló táborok esetében, ez mind a napközis, mind az ottalvós táborok esetében 15 százalékos áremelkedést jelenthet a tavalyi szezonhoz képest. A napközis táborok átlagosan 45 ezer forintba, míg az ottalvós lehetőségek átlagosan már 70 ezer forintba kerülnek hetente.

- A drágulás a táborok közel 80 százalékánál megfigyelhető, de mértékük eltérhet a kínált szolgáltatások és programok miatt. A gyerekek étkezése, a bérleti díjak, a különböző, külsős programok belépőinek díjai, illetve az alapanyagigényes foglalkozások mind befolyásolják a végösszeget, hiszen az előbb említett tételek árai is emelkedtek az elmúlt évben - mondta el Tóth Béla, a Táborfigyelő gyermektábor-összehasonlító portál vezetője.

A Pannonia Bio kiemelt fontosságot tulajdonít annak, hogy a gyermektáborok a Dunaföldvár és környékén élő családok számára elérhetőek, megfizethetőek legyenek.

 Ezért a vállalat a helyi közösség támogatása érdekében immár második éve saját, tematikus napközis táborokat szervez, amiket térítésmentesen kínál a dolgozók gyermekei részére.

 

Forrás: Pannonia Bio

Ez harmincöt, Dunaföldvár és környékén élő család számára nyújt kedvező lehetőséget. A cég a július 24-én kezdődött táborokat Dunaföldvár csodálatos, folyóparti környezetében rendezi meg, ahol négy héten át különböző lehetőség közül választhatnak a jelentkezők. Júliusban az alkotó tevékenységet előtérbe helyező kézművesség és a komolyabb mozgásigény kielégítését szolgáló sport volt fókuszban, míg augusztusban az angol nyelv alapjainak fejlesztése és a színjátszás kap főszerepet az egyhetes turnusokra lebontott napközis táborokban.

Forrás: part-oldalak.hu

– Már tavaly is megszerveztük tematikus táborainkat és hatalmas örömmel tölt el minket az az eredmény, hogy idén 40 százalékkal nőtt összességében a jelentkezők száma, minden héten több mint 30 gyermek vesz részt a színes programokon – nyilatkozta Nagy Manuéla, a Pannonia Bio táborainak megszervezésért felelős munkatársa.

Természetesen a cég tisztában van vele, hogy a nem csak a saját dolgozóinak, hanem számos más helyi család számára is gondot jelenthet a gyermekek megfelelő elhelyezése és ellátása a nyári szünidő alatt. Ezért a Pannonia Bio, ahogyan a 2022-es évben, úgy idén is egymillió forinttal támogatta azon dunaföldvári gyermekek pihenését, kikapcsolódását, valamint a felügyeletüket biztosító táborok zökkenőmentes megszervezését, akiknek a hozzátartozója nem a vállalatnál vállal munkát.

A gyermekek fejlődésében a játéknak kiemelt szerepe van, ezért vállalat nem csak táborokban, hanem az egész városban igyekszik elősegíteni a megfelelő feltételek biztosítását. Ennek részeként a Pannonia Bio 3,7 millió forintos támogatással járult hozzá az eszközök korszerűsítéséhez a Vasút utcában és Kossuth téren található játszótereken.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában