Segítik a beiskolázást

2023.08.23. 17:30

Kezdődjön mindenkinek teli iskolatáskával a következő tanév

A dunaújvárosi Útkeresés Segítő Szolgálat évek óta nyárbúcsúztató játékfesztivál keretén belül támogatja azokat a gyermekes családokat, akik csak nehezen tudják beszerezni az iskolakezdéshez szükséges tanszereket, felszereléseket.

Szente Patrícia Andrea

Fotó: LI

Megtelt az Útkeresés Segítő Szolgálat Bartók Béla téri központjának udvara kedden délelőtt: gyermekek és szüleik sorra érkeztek az intézmény nyári utolsó, nagy rendezvényére, amelynek során a családok a korábban összegyűjtött tanszeradományokat is átvehették. A leendő nebulók délelőtt kalandos állomásokon, játékos feladatok megoldásával pecséteket gyűjthettek, az összegyűlt pecsétek „beváltásával” pedig rengeteg iskolai felszerelés közül válogathattak. A fesztiválon részt vevő gyerekek lelkesen vágtak neki minden küldetésnek: célba dobtak, kézműveskedtek, zsákban futottak, sőt, a mezítlábas parkon is ügyesen végigmentek, valamint a bűnmegelőzési szolgálat feladatait is hibátlanul megoldották. A játékos állomások mellett arcfestés és hajfonás is szerepelt a programok között, valamint különleges hastáncműsor és kutyás bemutató is színesítette a programot.

Libor Ágnes, az intézmény vezetője elmondta, mint minden évben, idén is száz felett volt a résztvevők száma, akiket ezúttal is rengeteg iskolatáskával, füzettel és írószerrel vártak. Az adományozók között szerepel a többi között a Hankook Tire Magyarország Kft., a Pannon Oktatási Központ, valamint a Jakó Cukrászda is, ugyanakkor számos magánszemélytől is érkezett felajánlás. 
Az Útkeresés Segítő Szolgálatnál még egész szeptemberben várják az adományokat, fel nem használt füzeteket, színes ceruzákat, táskákat. Az intézmény alapvetően nem fogad ruhaadományokat, azonban a nyári tanszergyűjtés során kivételt tesznek, így tornafelszerelést, ünneplőruhát és tornacipőt is szívesen fogadnak. A felajánlásokat a Bartók Béla téri intézményben, kedd kivételével minden hétköznap nyitvatartási időben várják.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában