Rendkívüli közgyűlés

2023.08.22. 20:00

Fontos eredményhirdetés miatt ült össze a testület

Rendkívüli közgyűlést hívott össze augusztus 22-ére Pintér Tamás polgármester. A múlt havi rendkívüli ülésen sejthető volt, hogy a nyáron újra össze kell ülni a testületnek, így is lett. Ennek oka a földgáz energia beszerzése tárgyú közbeszerzési eljárás lezárása, továbbá egyéb határidős ügyekben történő döntéshozatal.

Brousil Csaba

Fotó: Szabóné Zsedrovits Enikő

Korábban megírtuk, az önkormányzat tulajdonában lévő ingatlanok és fogyasztási helyek földgáz energia adásvételi szerződése 2023. október 1-én lejár. A 2023-2024. gázévre, azaz 2023. október 1. és 2024. október 1. közötti időszakra vonatkozó földgáz energia beszerzési becsült értéke alapján közbeszerzési eljárás lefolytatása szükséges az új adásvételi szerződés megkötéséhez. A közgyűlés Dunaújváros önkormányzata tulajdonában lévő ingatlanok és fogyasztási helyek 2023–2024. gázévre vonatkozó földgáz energia tárgyú közbeszerzési eljárás lefolytatását a DVG Dunaújvárosi Vagyonkezelő Zrt-t bízta meg. 

A keddi közgyűlésen kihirdették a közbeszerzési eljárás eredményét. Mint a vonatkozó közgyűlési dokumentumban közölték: „A beérkezett ajánlatok, az ajánlatokhoz csatolt nyilatkozatok, valamint a benyújtott hiánypótlások alapján megállapítható, hogy a tárgyi közbeszerzési eljárásban a legkedvezőbb (legalacsonyabb ellenszolgáltatást tartalmazó) ajánlatot mindkét rész tekintetében a MVM Next Energiakereskedelmi Zrt. nyújtotta be. A közgyűlés így az MVM Next-et nyilvánította nyertesnek a közbeszerzés tekintetében, erről név szerinti szavazással döntöttek a képviselők.

A testület döntött a Kerékpárút fejlesztése Dunaújvárosban projekt kivitelezésére vonatkozó szerződés, illetve a Kandó Kálmán tér közlekedésbiztonsági fejlesztése Dunaújvárosban projekt kivitelezésére  vonatkozó szerződés módosításáról is.

A közgyűlés támogatta és hozzájárulását adta ahhoz, hogy a Dunaújvárosi Jégkorong Egyesület az önkormányzati tulajdonban álló, Dunaújvárosi Jégcsarnok igénybevételével beruházási és felújítási munkákat hajtson végre valósítson meg.

A képviselők szavazatukkal hozzájárultak és engedélyezték, hogy a Dunaújvárosi Főiskola Vízilabda Egyesület székhelyét a Dunaújváros, Építők útja 9. székhelyre módosítsa.

A közgyűlés a Pentelei Mentálhigiénés Általános Iskola, Szakképző Iskola és Gimnázium vízellátását biztosító belső csővezeték csőtörés miatt szükséges teljes csőszakaszának rekonstrukciós munkái elvégzésére bruttó 7,8 millió forintot biztosított.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában