Huszadik szülinap

2023.08.01. 08:00

Civil jubileum és maratoni horgászverseny

Török Tímea

A Kulcsi Horgász és Természetvédelmi Egyesület rendhagyó módon születésnapi maratoni horgászversennyel ünnepelte fennállásának húszéves jubileumát. Új helyszínen, a hajóállomáson szervezték meg a 24 órás horgászversenyt, és nem mindennapi díjesőben részesültek a vetélkedő horgászok is.

Húsz év jelentős idő egy civilszervezet életében. Mérei Lajos és felesége, Vali neve Kulcson összeforrt a horgászattal és a természetvédelemmel az elmúlt két évtizedben. Július 29-én a neves jubileum alkalmából versenyeztek és főztek is – a halas vigadalom halászlevét –, mindkettőt nagyszerű eredményekkel.

Minden évben megtartják a remek nyári eseményt, kiváló bográcsos ételekkel, nagyszerű hangulatban. Idén sem volt ez másként, tizenkilenc jelentkező regisztrált a 24 órás megmérettetésre, amelyen végül ugyan „csak” tizennégyen vettek részt, ám ez mit sem rontott a nagyszerű, baráti horgászat értékéből. Ráadásul idén részeredmény-hirdetés is volt, amelyet a végeredmény csak tetézett.

Idén nem kényeztette el a Duna a horgászokat, ugyanis többen fogás nélkül zárták a napot.

– Szombaton a részeredmények alapján Várkonyi-Kovács Betti végzett az első helyen, Felső Gyula a másodikon, Polányi Gábor pedig a szombat esti bronzérmes helyet szerezte meg. 24 óra után a végső győzelmet Diós László aratta, Polányi Gábor előrelépett a dobogó második helyére és Várkonyi Péter lett a harmadik. A legnagyobb halat idén (2,65 kg márna) Várkonyi-Kovács Betti emelte ki a Dunából, a legkisebb hal (0,15 dkg) Czeglédi Imre horgára akadt. Köszönjük a segítők munkáját, az önkormányzat, a HOFESZ és a HVDSZ támogatását – mondta el Mérei Vali, a Kulcsi Horgász Egyesület kommunikációért felelős tagja.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában