Szombaton kezdődött

2023.08.20. 09:49

Államalapításunkat ünnepelte Mezőfalva

Mezőfalván a sokéves hagyomány szerint a Szentháromság kápolnánál augusztus 19-én, szombaton kezdődött az ünnepi rendezvény. Beszédet mondott Masinka Csabáné Mezőfalva alpolgármestere. Beszédében nagy hangsúlyt kapott Szent István államalapítási munkássága.

Horváth László

Mezőfalván Kristofory Valter atya megáldotta az új kenyeret

Fotó: HL

- Az a történelmi feladatunk, hogy méltók legyünk nemzetünk hagyatékára. Nagyapáink és nagyanyáink tetteire és áldozataira, hiszen minden értünk történt. Mi vagyunk az ő munkájuk gyümölcse. Rajtunk múlik, milyen nemzedéket tudunk nevelni. Szent István népe vagyunk, és ezt a gyökeret nem lehet kitépni a magyar emberek szívéből. Ha a gyökerek megszakadnak, nincs miből táplálkozni – hallhattuk többek között az ünnepi beszédben. A köszöntő után Kristofory Valter katolikus plébános Szent István Litániát tartott, majd megáldotta az új kenyeret.

Lecsófesztivállal ünnepeltek a mezőfalviak. Márok Csaba polgármester keveri a kondért az ízletes lecsóval.
Fotó: HL

Az augusztus huszadikai ünnepi rendezvény a Piac téri ligetben folytatódott, ahol lecsófesztivál és kulturális műsorok szórakoztatták a közönséget. A színpadon 19 órától a Négy Arc színház társulat és a Mezőfalvi néptáncegyüttes műsorát láthattuk. 21 órakor tűzijáték színesítette a programkínálatot. DJ Pusival utcabál zárta Mezőfalva ünnepi eseményeit.

Masinka Csabáné alpolgármester szelte meg az ünnepi kenyeret
Fotó: HL

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában