Elismerések

2023.08.14. 17:00

A városlakók javaslatait is várják

Szeptember 20-ig bárki javaslatot tehet írásban a Szociális Munkáért Dunaújváros díjra, szeptember 30-ig pedig a Dunaújváros Egészségügyéért díj odaítélésével kapcsolatban várja az önkormányzat a városlakók javaslatait.

Brousil Csaba

Fotó: Szabóné Zsedrovits Enikő

Az elismerés olyan személynek adományozható, aki Dunaújvárosban a szociális munka területén kiemelkedő tevékenységet fejtett ki a lakosság szolgálatában, a közéleti munkában. A díj elhunyt személynek posztumusz díjként is adományozható az elhunyt személy halálát követő egy éven belül. A kezdeményezésnek tartalmaznia kell a díjra méltónak tartott személy nevét, elérhetőségét, tevékenységének általános ismertetését és méltatását, a felterjesztő nevét, aláírását és elérhetőségét. A javaslatokat Pintér Tamás polgármesterhez kell eljuttatni a Városháza tér 1–2. címre. 

Ugyancsak várják a városlakó polgárok javaslatait a Dunaújváros Egészségügyéért díj odaítélésével kapcsolatban. A közgyűlés minden esztendőben átadja ezt az elismerést is. A díjat a város egészségügyi intézményeiben dolgozó orvosnak, közép- és felsőfokú képesítéssel rendelkező, egészségügyben dolgozó személynek vagy kollektívának, magángyakorlat részeként egészségügyi feladatokat ellátó orvosnak ítélheti oda. Az elismerés posztumusz díjként is adományozható az elhunyt személy halálát követő egy éven belül. A díjazott személyére bárki javaslatot tehet szeptember 30-ig. Ennek tartalmaznia kell a díjra méltónak tartott személy vagy közösség nevét, elérhetőségét, tevékenységének általános ismertetését és méltatását, a felterjesztő nevét, aláírását és elérhetőségét, amelyet szintén a polgármesterhez kell eljuttatni írásban. A díjak odaítéléséről a közgyűlés dönt.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában