Nagyvenyim

2023.07.22. 20:00

Nyár, tábor, természetvédelem

A Nagyvenyimi Református Táborban huszonnyolc gyerek töltött el három fantasztikusan élménydús és tanulságos napot. A programról Kovács Henrietta lelkésztől kapott lapunk információt.

Horváth László

Fotó: Horváth László

Nem a ruha teszi az embert – szokták mondani - ami elég nagy ködösítés. Mert bajba jutva, csak egy rendőr egyenruha nyugtat meg, és több bizalmat szavazunk egy öltönyös embernek, mint egy fekete rúzsos , fekete hajú gót stílusú fiatalnak. Ne álltassuk magunkat: sztereotípiákban gondolkozunk legtöbben. A ruha, a szín, sok mindent elárul a másikról.

Tudja a kedves olvasó, ki varrta és ki viselte az első ruhát? Mert a Nagyvenyimi Református Táborban résztvevő 28 gyerek mind tudja! Július 12-14 között ugyanis napközis táborban beszéltünk arról, hogy az, amit viselünk, ahogy viselkedünk, az mind arra mutat, kik vagyunk és hová tartozunk. Mindenkinek vagy egy „ruhája” egy feladata, amit az Isten adott nekünk, amiben kényelmesen élhetünk, tölthetjük a napjainkat, ha hajlandók vagyunk elfogadni ezt az ajándékot.

A bibliai történetek mellet sok-sok kézműves foglalkozás, mese nézés, játék fért ebbe a három napba. Sőt, hogy a közösség felé is alkossunk maradandót, egy, a táborlakók által készített rovarhotel is kikerült a helyi arborétum egy faágára, a környezet tudatosság jegyében.

A vasárnapi táborzáróra már a szülők is elkísérték a gyermekeiket, ahol nemcsak a kézműves darabok kiállítása volt megtekinthető, hanem énektanulással, családi istentiszteleten szereztek közös élményeket.

Fotó: Horváth László



 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában