Nagykarácsony

2023.07.21. 14:00

Jól kezdődött, és úgy is zárult a Family Fest

A különleges elnevezéssel ismerté tett eseménnyel egy egész napos, változatos, vidám programot ígértek a rendezők. Az esemény helyszíne a már sok hasonló mulatságnak helyet adó helyi Sporttelep lett az elmúlt héten szombaton. A lelkes ötletgazda és a főrendező ugyanaz a személy, Gódány Diána, a segítője Szatyina Károly volt, akik saját üzleti kockázatukra hozták létre a fesztivált.

Balogh Tamás

Fotó: Balogh Tamás

Rendezők kulturált körülményeket ígértek. Amit be is tartottak. Ebben nagy segítségükre volt a helyi polgármesteri hivatal. Schier Zsolt a település polgármestere igen sokat tett a rendezvény sikeréért. Az esemény délelőttjén ezt hallottuk tőle. 

– Mi egy kis település vagyunk, sajnos nagyon szerény anyagi forrásokkal. Ebben az évben nem tudtunk volna fedezetet biztosítani egy ekkora volumenű eseményre, de tudjuk, hogy a mi lakosságunknak is szüksége van az ilyen rendezvényekre. Amikor a főrendező bemutatta a tervét, mi a terület példás előkészítésével és egy elhivatott külső támogatónk segítségével az elektromos hálózat kiépítésével járultunk hozzá a lebonyolításhoz. Az ilyenkor felmerülő rendészeti feladatokat tőlünk függetlenül a helyi, és a segítségükre érkező környékbeli polgárőrök, elismerésre méltón oldották meg.

A látogatók ellátása

A rendezők erre is megnyugtató megoldást ígértek, amit szintén betartottak. Az ilyen eseményeken föllelhető büféjellegű ellátás, a vásári hangulatú árufélék, valamint a jól beharangozott Búcsús Család, a céllövöldével, a körhintákkal és egyéb veszedelmes izgalmakat ígérő technikai játékokkal, (felkészültségükből és a létszámukból ítélve az akár tízezres közönséget is ellátni képes stábok) várták a reménybeli vendégeket.

Fotó: Balogh Tamás

A tikkasztó hőség távol tartotta a fesztiválozókat

A hőmérséklet aznap hamar elérte a harmincöt fokot, ami a kisgyermekes családokat, valamint az idősebb korosztályt, de még az életerős generáció tagjait is inkább az otthoni hűsölésre biztatta. A nagyobb létszám este hat utánra alakult ki.

Ami hibátlanra sikerült

Az ilyen kisebb-nagyobb fesztiválok kedvenc betétprogramja sütő-főző emberek versengése szokott lenni. Nagykarácsonyban gulyásfőzésre bátorították őket. Ők aztán nem vicceltek, igaz sátrak alá húzódva, de a siker reményében megállíthatatlanul készítették a specialitásaikat, és persze ebédre várták a vendégeiket. 

A Nagykarácsonyi Hagyományőrző Egyesület

Papp László, az elnökük vezetésével nagyon szűk költségvetéssel, melyet néhány helyi vállalkozó adományaival, és a saját zsebükbe nyúlva oldották meg a vendégváró feladataikat. A főzőversenyt pedig megnyerték. A jeles napra a falu erdélyi testvértelepüléséről, fogadtak egy baráti, tizenhárom fős delegációt, akiknek az ellátását az Egyesület tagságával összefogva oldották meg.

Az Együtt Nagykarácsonyért Egyesület 

Kis létszámmal, de nagy szívvel állt neki a vendégvárásnak. A főzőhelyen Nagy-Kovács Andrea vette kezébe a bogrács körüli tennivalókat. Az ételük összetételét hétpecsétes titokként kezelte, de az asztalhoz ülők elégedettsége igazolta a titoktartását. 

A polgárőrök és a polgármesteri hivatal stábjai is jó munkát végeztek, és jókedvet csaltak a vendégeik arcára. Őket sem állította meg a forróság.

Fotó: Balogh Tamás

Emlékezetes fellépők a színpadon és a környékén

Az első látványosságot és persze némi izgalmat Demeter Attila mozgó állatkertje hozta. Egymásra találtak a délelőtti maroknyi közönségével és szép sikert aratott. Oláh Gergő műsorát némi erőszakkal egy exkluzív „Jó ebédhez szól a nóta” programhoz hasonlíthatnánk, hiszen délben lépett a színpadra, de az időjárás jól elbánt vele, hiszen a közönsége nélkül énekelt. Feltűnően jól bírták a meleget a Homoródkarácsonyfalváról érkezett székelylegények, akik fúvószenekarukkal nagyszerű műsort adtak. Az, hogy a Pálhalmai BV kutyás és technikai bemutatójának szereplői rezzenéstelenül és profin végezték a dolgukat, talán nem is volt kérdéses. A szűk létszámú közönségnek nagy örömöt okoztak a Zoltán Erika Tánciskola kánikulát is legyőző növendékei. A-Nita, Loretta és Bódi Csabi hő kedvezményt kaptak, a forróság után léptek a közönség elé. Tapssal, sőt vastapssal, együtt énekeléssel zárták a programjukat. Nagy sikert arattak.

A műsorvezető köszönettel és „viszontlátásra” köszönéssel búcsúzott. Hogy lesz-e folytatás? Jövőre kiderül.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában