Egy kis testbe bújt hős!

2023.07.23. 13:00

Betörőktől mentette meg a családot az örökbefogadott kutyus, Vulkán

Nem mindennapi történetet osztott meg közösségi oldalán a Herosz, miszerint a korábban tőlük örökbefogadott kutya, Vulkán egy egész családot mentett meg azzal, hogy a baj észlelése után egyből jelzett.

Duol.hu

A Vulkánról szóló történetet olvasva egyből eszembe jutott egy mondat: 

Adjatok, és adatik nektek

– szól a bibliai írásban. De miért épp ez a mondat? Hamarosan érteni fogják – írja Déri Brenda társoldalunkon, a feol.hu-n. 

Egy család korábban örökbefogadott egy mentett kutyust, Vulkánt méghozzá a Fehérvári Herosz Állatotthonból és valószínűleg ennek a döntésnek köszönhető az, hogy nem lett rossz vége a nemrég történt betörésnek. Pár nappal ezelőtt ugyanis valaki vagy valakik megpróbáltak betörni a családhoz, amíg ők aludtak, de Vulkán észlelte – feltehetően a neszeket – és heves ugatással jelezte, hogy baj van. Szerencsére a betörőnek ennyi elég volt és elmenekült, a család pedig Vulkánnak köszönhetően ’megmenekült’. 

Egyébként nem Vulkán az egyetlen, aki hangos ugatással jelezte a gazdinak, hogy valami nem stimmel. Januárban egy Domino nevű kutyus egy hatalmas tűztől mentett meg egy martonvásári családot, akik a kutya jelzése nélkül nem biztos, hogy megmenekültek volna. Az állat valószínűleg a füst szagát érezte meg és egyből ugatni kezdett, így idejében jelzett és megakadályozta, hogy a melléképületről átterjedjen a tűz a családi házra, amiben éppen aludtak. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában