Tudatos vízfelhasználás

2023.07.14. 16:00

Bánjunk okosan a vízzel!

A hőség fokozódása miatt a víziközmű-szolgáltatók arra kérnek mindenkit, hogy az elkövetkező időszakban körültekintőbben használják az ivóvizet.

Duol.hu

Fotó: pixabay.com (illusztráció)

Rendkívül fontos a víziközmű rendszerek hatékony működése és az ellátás biztonsága, különösen a nyári időszakban, amikor a vízfogyasztás jelentősen megnő. 

A kertek öntözését és az automata öntöző-berendezéseket is a hajnali vagy kora reggeli órákra időzítse mindenki. Ez az időszak általában hűvösebb, kevesebb öntözővíz párolog el, így várhatóan jobban és több hasznosul, amivel a növények is jobban járnak.

Lehetőleg kerüljük az autómosást és a házi úszómedence töltését az esti csúcsidőszakban, 18:00-23:00 között, mert ilyenkor általában megnő a vízfogyasztás, és ezzel jelentősen terheljük a vízellátó rendszert. Lehetőleg válasszunk más időpontot ezekre a tevékenységekre.

Mellőzzük az utak, járdák és a térkövezett felületek locsolását is. Ezen felületek locsolása nagy mennyiségű vizet igényel, ami fokozottan terheli a rendszert.

Ezek a könnyen betartható intézkedések biztosítják a víz optimális felhasználását és a vízellátó rendszer terhelésének csökkentését.

Forrás: feol.hu

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában