Télen, tavasszal és nyáron

2023.07.11. 15:00

A petőfisek kimaxolták az Erzsébet-táborokat

Egyhetes napközis Erzsébet-tábort tartottak az elmúlt héten a Petőfi Sándor Általános Iskolában.

Molnár Emese

Fotó: Laczkó Izabella

Az intézmény rendszeresen pályázik erre a kormány, illetve az Erzsébet a Kárpát-medencei Gyermekekért Alapítvány által biztosított lehetőségre. Árvai Gyöngyi, a Petőfi iskola igazgatója lapunknak elmondta, immáron három éve szervezik az Erzsébet-táborokat a diákjaik számára. 

A napközis jellegű nyári tábor megvalósítására idén egy turnussal pályáztak, amelyre közel egymillió forintot nyert az iskola. Ebből két csoportnyi, összesen negyvennyolc gyermek egyhetes kikapcsolódását valósíthatták meg, biztosítva számukra a napi négyszeri étkeztetést, illetve minden napra jutott egy „fizetős” program is, így könyvtári, múzeumi foglalkozáson vettek részt, ellátogattak a népmesepontba, érkezett hozzájuk bábmester, illetve levendulás kézműveskedés is szerepelt a kínálatban. Mindemellett sok kreatív és sporteszközt kaptak, amelyet nemcsak a táborozók használhatnak, hanem az elkövetkezendő tanévekben minden diákjuk, hiszen az iskola tulajdonában maradnak, többek közt kézilabda, focilabda, kosárlabda, társasjáték, tollasfelszerelés. Még játéktalicskával és locsolókannával is gazdagodott az iskola eszköztára, amellyel már a tábor ideje alatt is gondozták az udvaron lévő magaságyásokat, kiskerteket- a környezetvédelem volt egyébként a tábor tematikája is. 

Fotó: LI

Ezzel még nem ért véget a kínálat a petőfiseknek, ugyanis hat pedagógus kíséretében ötvenhat felsős tanuló augusztus utolsó hetében az Erzsébet-tábor legnagyobb élményekkel teli központjába utazik a Balaton partjára, Zánkára. Ez ottalvós tábor lesz, szeptember 1-jén érkeznek meg, emiatt az első tanítási napon felmentést is kapnak.

Ezzel a zánkai kiruccanással a 2022/2023-as tanévben összesen öt Erzsébet-tábori lehetőséggel élt a Petőfi iskola: a téli üdülési szezonban, még karácsony előtt is voltak Zánkán a diákjaik, tavasszal két nyolcadikosokból álló csapat tölthetett el három napot ugyancsak Zánkán, volt osztálykirándulás, a napközis tábor és majd most lesz az ottalvós tábor is.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában