Nem történt szennyezés Dunaföldvárnál

2023.06.14. 15:00

Sárgás anyag úszott a Dunán

Az elmúlt napokban a Dunába került egy sárgás színű anyag Dunaföldvárnál. 

Duol.hu

A Part-oldalak YouTube csatornáján Horváth Zsoltot, a város polgármesterét kérdezték az esettel kapcsolatban.

Fotó: olvasói felvétel

A polgármester elmondta, hogy egy sárga színű folyadék úszott a Duna felszínén, ami nem volt környezetkárosító anyag. Ez az úgynevezett kukoricaolaj, ami a Pannonia Bio üzemeltetése során került üzemi területről az átmosó csatornán keresztül a Dunába. A polgármester elmondása szerint ez semmilyen környezeti kárt nem okozott, nem történt semmi probléma. A katasztrófavédelemnek jelentették ezt, akik visszaellenőrizték az esetet. Horváth Zsolt úgy fogalmazott: 

– Ez egy növényi olaj volt, ami kárt nem okozott. A hibát elhárították. Nem tudjuk még pontosan mi történt, annyi ismert, hogy egy szelep meghibásodhatott. A vizsgálat ki fogja deríteni, hogy emberi mulasztás miatt került-e a Dunába ez a sárgás folyadék. Ezt "elvitte a víz", úgyhogy minden rendben van a Dunán, a katasztrófavédelem ezt vissza is ellenőrizte. A hétfői nappal lezárult ennek a dolognak a vizsgálata, várjuk az erről készült írásos jelentést. A múlt héten magam is személyesen tájékozódtam a helyszínen.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában