KRESZ gyerekeknek

2023.06.14. 11:30

Élettel telt meg délelőtt az ikonikus park – képgalériával

Egy ikonikus parkban jártunk június 13-án, kedden délelőtt a Béke városrészben, ahol a kisebbek és a nagyobbak is fejleszthették közlekedéssel kapcsolatos tudásukat.

Török Tímea

Fotó: Szabóné Zsedrovits Enikő

A KRESZ-park a Bóbita és a Napsugár óvodák, valamint az Arany János Általános Iskola közötti területen, a Március 15. tér mellett található, ahol a közlekedési táblák és a különféle kereszteződések segítségével megismerkedhetnek a gyerekek a legalapvetőbb közlekedési szabályokkal. Kedden délelőtt közlekedésbiztonsági témanapot tartottak a környékbeli intézmények részvételével. Így valódi élet költözött a parkba, mert az óvodások és az iskola diákjai mellett a hatóságok is képviseltették magukat.

Kőhalmi László rendőr főtörzszászlóst, a Dunaújvárosi Rendőrkapitányág Közlekedésrendészeti Osztályának helyszínelő és balesetvizsgálóját kérdeztük:

– A program keretében játékos módon megtanítjuk a gyerekeket a lehető legbiztonságosabb közlekedésre. Hiszen már most is részt vesznek a forgalomban, egyelőre gyalogosként, esetleg kerékpárosként. Az a tapasztalatunk, hogy már óvodáskortól fogékonyak a gyerekek ezekre az ismeretekre, és minél előbb megismerkednek az alapokkal, mint például a közlekedési táblák vagy az útburkolati jelek jelentése, annál inkább válik majd belőlük biztonságosan közlekedő járművezető is. A mai napon Pintér Patrik rendőr őrmester, Kovács Tiborné fegyveres biztonsági őr, és Pásti Norbert közterület-felügyelő van a segítségemre a gyerekeknek végzett ismertetők során. Egyébként az Arany János iskola diákjaival majd a nyári szünetben is fogunk találkozni, ugyanis kifejezetten kértek tőlünk közlekedésbiztonsági foglalkozást a helyi szervezésű táborban is – mondta el Kőhalmi László.

A helyszínen volt Orosz Csaba önkormányzati képviselő is, aki a következőkről tájékoztatta olvasóinkat:

– A Közbiztonságért Alapítvány az önkormányzat, a rendőrség segítségével a közlekedésbiztonsági programsorozat részeként szervezte ezt a mai eseményt. A helyszín a KRESZ-park, amely több mint negyvenéves. Néhány évvel ezelőtt a Hankook és az önkormányzat segítette a felújítást, az azóta esedékes táblacseréket is ilyenkor végezzük el. A ma délelőtt tíz órától tizenkét óráig tartó rendezvényünkre a két környékbeli óvodába és az iskolába járó gyerekeket hívtuk meg, azzal a céllal, hogy a most ide látogató gyerekekből majd felelősen közlekedő felnőttek legyenek – fejtette ki Orosz Csaba. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában