DÖK-nap a református iskolában

2023.06.14. 17:30

Az utolsó héten már minden a játékról szól – képgalériával

Gyerekkacajtól volt hangos a Bocskai István Református Oktatási Központ Szabó Magda Tagintézménye kedden, ugyanis egy rendkívül színes és vidám délelőttel szolgált a tanulóknak a diákönkormányzat és az intézmény vezetése.

Molnár Emese

Fotó: Szabóné Zsedrovits Enikő

Ez volt a hagyományos DÖK-napjuk, amit rendszerint a tanév végén bonyolítanak le. Ilyenkor már nem is igazán tanulnak, hiszen mindenkit lezártak az érdemjegyek alapján, az utolsó héten inkább játékos feladatokat oldanak meg az osztályokkal a pedagógusok. Kedden minden a sportról, a mozgásról, no és persze a játékról szólt. 

Mint azt Farkas Márta, a református iskola igazgatója lapunknak elmondta, néhány héttel ezelőtt egy kihelyezett nagy papírra írhatták fel kívánságaikat a tanulók, hogy ki-milyen programot látna szívesen ezen a DÖK-napon. Az ötletekből nem volt hiány, ezekből válogatva állították össze a keddi programkínálatot a pedagógusok. A megnyitó után az alsós gyermekek alkotta ugróköteles csapat zenés bemutatóval szolgált a diáktársaknak. Innentől pedig szabadon választhattak maguknak a fiatalok, volt ugrálóvár, hennafestés, szabadulós szoba, kutyás bemutató, a helyszínre érkezett rendőrautó és rabszállító jármű is, illetve kürtöskalácsos és fagyizó is állomásozott az iskola udvarán. A Decathlon sportáruház sokféle sporteszközt hozott el a gyermekeknek, amiket kipróbálhattak. 

Most még két nap van hátra, a szerda és a csütörtök, amikor is a már említett játékos feladatokkal töltik az iskolaidőt a Szabó Magda diákjai. Pénteken pedig a nyolcadik osztályos tanulókat búcsúztatják el, a végzősök ballagási ünnepsége 11 órakor lesz majd. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában