Nem csak légvár

2023.05.23. 12:00

Sokszínű gyereknapi program a Jankovich-kúriában - képgalériával

Török Tímea

Fotó: LI

Rácalmás város önkormányzata a helyi közművelődési szakemberek szervezésében gyereknapi rendezvényt tartott május 21-én délután a Jankovich-kúriában. A szervezők gazdag programkínálattal gondoskodtak a felhőtlen szórakozásról. Apropó felhőtlen, az időjárásra sem lehetett panaszuk a résztvevőknek, hiszen szikrázó napsütés és már-már nyári meleg fogadta a helyszínre látogató családokat.

A színtér idén is a Jankovics-kúria főépülete mögötti jól belátható, árnyas, kellemes, ligetes terület volt, amely igényes szervezői elgondolásról árulkodik, és csodás díszletként szolgált az eseményhez, megkoronázva ezzel a színes programok kavalkádját és a Rácalmási Művelődési Ház és Könyvtár falain belül működő helyi gyermekcsoportok színvonalas, kulturális igényességgel megkomponált műsorait.

A nagyszínpadon egymást követték a fellépők, akik osztatlan sikert arattak a nézők körében. Az érdeklődők megtekinthették a többi közt a Rácalmási Gyermek Színjátszó Kör, a helyi Cimbora Klub és a Jazzbalett Klub műsorát is. A közönség és persze a büszke szülők lelkes tapssal jutalmazták csemetéik színvonalas produkcióit. Az ifjú színjátszók alkotó energiája, a cimborák versek és könyvek iránti rajongása, vagy a jazzbalett-táncosok nagyszerű show-műsorai és a remek jelmezek valóban lenyűgözték a nagyérdeműt.

A színpadi programok mellett további nagyszerű élményekkel gazdagodhattak a gyermeknapra érkező városlakók, egyebek mellett Pásztorhy Panka látogatott el a gyerekekhez. A legnépszerűbb magyar gyerekkönyv-illusztrátor, aki íróként is alkot, nem csak mesével és vetítéssel készült, közös alkotásra is invitálta a gyerkőcöket. Emellett volt tudományos,

interaktív kiállítás, ezek során játékos formában gyűjthettek tapasztalatot a furfangos csudavilágról a vállalkozó kedvűek. Jelen volt a Rácalmási Társasjáték Klub, amely szinte megszámlálhatatlan mennyiségű játékkal csábították az érdeklődőket. De volt kézműves sátor, hajfonás, csillámtetkó és homokkép-készítés is. Természetesen idén sem maradhattak ki a kínálatból a gyermeknapi programok „kötelező” kellékei, mint az ugrálóvár a lufihajtogató bohóc, vagy éppen a pónikon lovaglás, ezeket ingyen vehették igénybe a lurkók. A nap zárásaként, a Csillag születik című tehetségkutató, első évadának döntőse, Kovácsovics Fruzsina lépett színpadra zenés gyermekműsorával. 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában